Dolar

32,3569

Euro

34,9550

Altın

2.320,17

Bist

9.079,97

İsrail hapishanelerindeki Filistinlilerden açlık grevi

İsrail hapishanelerindeki 285 Filistinli tutuklu, maruz kaldıkları muamele nedeniyle açlık grevi başladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-04 13:06:26

İsrail hapishanelerindeki Filistinlilerden açlık grevi
Filistin Esirler Kulubü'nden yapılan yazılı açıklamada, "Hamas mensubu 285 Filistinli tutuklu, İsrail cezaevi idaresinin, istismarcı uygulamaları ve baskıcı tutumlarını protesto amacıyla bugün açlık grevi başlatmayı düşünüyor." denildi.
 
Açlık grevine başlayacak tutuklulardan 150'sinin İsrail'in güneyindeki Eshel, 135'inin ise Nefha Cezaevi'nde kaldığı belirtilen açıklamada, İsrail güçlerinin cezaevlerinde düzenlediği baskınlar ile arama yapma ve tutukluları başka cezaevlerine nakletme gibi ihlallere imza attığı ifade edildi.
 
İsrail makamları, haziran ayında 14,5 yıllık mahkumiyeti sona eren Filistin'in Nablus kentinden Bilal Kayid hakkında 6 ay idari tutukluluk kararı vermiş, Kayed de kararı protesto etmek için açlık grevine başlamıştı.
 
Kayid'e destek vermek için Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nden (FHKC) tutuklular da açlık grevine başlamış, geçtiğimiz pazartesi itibariyle grev yapanların sayısı 100'e ulaşmıştı.
 
İsrail'in "idari tutukluluk" adını verdiği uygulamaya göre, istihbarata dayalı olarak Filistinliler 1 ila 6 ay alıkonabiliyor. Tutuklunun, "İsrail'in güvenliği için tehlike teşkil ettiğine" karar verilmesi halinde ise askeri hakim, suç isnadında bile bulunmadan tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor.
VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara