Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

'İsrail hapishanelerinde Filistinli 61 kadın esir tutuluyor'

Esirler Heyeti avukatlarından Hanan El-Hatib, İsrail'e ait çeşitli cezaevlerinde Filistinli 61 kadın esir bulunduğunu açıkladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-14 11:26:39

'İsrail hapishanelerinde Filistinli 61 kadın esir tutuluyor'

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre Avukat El-Hatib, Esirler Heyeti tarafından dün konuyla ilgili yayınlanan bildiride, kadın esirlerden 20'sinin Damon Cezaevi'nde ve 41'inin de HaSharon Cezaevi'nde tutulduğunu bildirdi.

İşgal zindanlarında tutulan Filistinli kadın esirlerden 12'sinin yaşlarının 12 ila 16 arasında değiştiğini belirten El-Hatib, 8 Kasım 2015'te gözaltına alınan ve Damon Cezaevi'nde tutulan Beytlahim'e bağlı Husan köyü sakinlerinden Hulve Selim Hamamira'nın gözaltına alınırken kurşunla yaralandığı için sağlık durumunun kötüye gittiğini söyledi.

Avukat El-Hatib'e konuşan esir Hamamira, vücudunun sol tarafına yakın mesafeden atılan bir kurşunun isabet ettiğini ve acının şiddetinden bayıldığını, gözlerini Hadassah Hastanesi yoğun bakım servisinde açtığını anlattı.

Hastanede bir dizi ameliyat geçirdiğini ve karaciğerinin, pankreasının, dalağının ve bağırsaklarının bir bölümünün alındığını belirten esir Hamamira, bütün bu süre boyunca hastanede ellerinin ve ayaklarının bağlı olduğunu, hastane güvenliğinin kendisine kötü davrandığını ve verilen yemeklerin de kötü olduğunu söyledi.

Esir Hamamira, bir yıl sekiz aylık kızını görmek istediğini fakat ailesinin ziyaretine izin verilmediğini ifade etti.

 

Haber Ara