Dolar

32,4755

Euro

34,9595

Altın

2.437,68

Bist

9.716,77

İsrail Hamas liderlerine suikast düzenledi

İsrail'in gizli operasyonla Hamas liderlerine suikast düzenlediği ortaya çıktı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-11-12 11:59:54

İsrail Hamas liderlerine suikast düzenledi

TİMETÜRK ÇEVİRİ

İsrail özel kuvvetlerinin Gazze Şeridi'ne sızarak üst düzey bir Hamas kumandanına suikast düzenlediği ardından hava saldırılarıyla içlerinde Filistin direniş hareketinden bir kumandanın da bulunduğu beş kişiyi daha şehit ettiği belirtildi.

Suikasti gerçekleştirenlerin sivil bir araçla Gazze Şeridi'ne sızdığı belirtilirken, suikaste uğrayan kumandanın ise Hamas'ın askeri kanadı Ezzedine Al Kassam Tugaylarından Nour Baraka olduğu ifade edildi. Baraka'nın Han Yunus'ta bir arabadan açılan ateş sonucu öldürüldüğü aktarıldı.

Ardından gelen hava saldırılarında ise görgü tanıklarınca “birçok saldırıda olduğu gibi suikasti düzenleyenlerin geri çekilebilmesini sağlamak için” yirmi füzenin ateşlendiği öne sürüldü.

Yapılan bir açıklamada ise "Olay sürmektedir ve güçlerimiz bu Siyonist saldırıya cevap vermeye devam edecektir” denildi.

Saldırılarda bir diğer Hamas komutanı Muhammed al-Qarra dahil beş kişi daha hayatını kaybetti. Olay sonrası bir İsrail askerinin esir alındığı aktarılsa da İsrail ordu böyle bir olayın olmadığını duyurdu.

Kaynak: Press TV

Haber Ara