Dolar

32,3694

Euro

34,9494

Altın

2.325,68

Bist

9.089,47

İsrail: Hamas’ın elinde 4 esirimiz var

İsrail güvenlik birimlerinin yaptığı açıklamaya göre Hamas'ın elinde 4 İsrail askeri var...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-10 02:35:09

İsrail: Hamas’ın elinde 4 esirimiz var

İsrail ordusunun geçen yıl hem havadan hem karadan Gazze'ye düzenlediği askeri operasyonda Hamas'ın İsrail askerlerini rehin aldığı iddia edilmişti. İsrail ise o dönem iddiaları reddetmişti, güvenlik birimlerinin yaptığı son açıklamaya göre Hamas'ın elinde 4 İsrail askeri bulunuyor.

Filistinhaber.com'un haberine göre; İsrail güvenlik birimleri ilk kez bugün (9 Temmuz Perşembe) sabah geçen yıl Gazze'ye karşı başlattıkları savaşta iki işgal askerinin Gazze'deki direniş güçlerine esir düştüğünü, bunların yanında savaşta hayatını kaybeden askerlerinden de ikisine ait cesedin Hamas'ın elinde olduğunu kabul etti.

İsrail güvenlik birimlerinin dört İsrail askeriyle ilgili olarak resmi açıklama yapmasının ardından İsrail basın yayın organlarının tümü haber ve yorumlarında bu konuya yer verdi.

Siyonist medya kaynakları birinci şahsın aslen Etiyopyalı olan Abraham Mengisto olduğunu, geçen yıl 9 Eylül tarihinde sınırı kendi isteğiyle geçerken direniş güçleri tarafından esir alındığını ve akli dengesinin yerinde olmadığını iddia etti.

İkinci gencin ise Havra köyünden olduğu ve yine onun da akli dengesinin yerinde olmadığı iddia edildi.

Hamas hareketi ise daha önce yaptığı açıklamada Etiyopya asıllı gencin tutuklandığını, sorguya alındığını, ancak asker olmadığından serbest bırakıldığını ve daha sonra gencin Mısır tarafına geçtiğini duyurmuştu.

İşgal rejiminin aklı dengesi yerinde olmadığı iddialarını yalanlayan Mengisto'nun ailesi evlatlarının geri getirilmesi için başta Kızılhaç Örgütü olmak üzere birçok kuruluşa başvurmuştu.

Habere geniş yer veren İsrail medya kaynakları, esirlerin salıverilmesi için dolaylı görüşmelerin çoktan başladığını ifade ettiler.

Haber Ara