Dolar

32,3756

Euro

34,9900

Altın

2.325,96

Bist

9.090,31

İsrail haber sitesi Nziv.net’in iddiası: Rus savaş uçağı, Türk F-16’sının Suriye rejim uçağını düşürmesini engelledi

Havacılık raporlarında uzmanlaşmış bir Rus haber sitesinin haberine göre, geçen Cumartesi günü 2 Rus Hava Kuvvetleri uçağının, Suriye’nin kuzeybatısında bir Türk F-16 savaş uçağının, Suriye rejimi savaş jetini düşürmesini engelledi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-09 11:44:50

İsrail haber sitesi Nziv.net’in iddiası:  Rus savaş uçağı, Türk F-16’sının Suriye rejim uçağını düşürmesini engelledi

Havacılık raporlarında uzmanlaşmış bir Rus haber sitesinin haberine göre, geçen Cumartesi günü 2 Rus Hava Kuvvetleri uçağının, Suriye'nin kuzeybatısında bir Türk F-16 savaş uçağının, Suriye rejimi savaş jetini düşürmesini engelledi.

İbranice yayın yapan İsrail haber sitesi Nziv.net'in haberine göre, İdlib ilçe gökyüzünde gerçekleşen olayda, Suriye rejimine ait Rus yapımı Su-22 savaş uçağının muhalifleri mevzilerine bombalarken meydana geldi.

Türk savaş uçağının, Suriye savaş uçağını müdahale etme girişiminin Rus savaş uçaklarının karşı koyması üzerine Türk F-16'sının Suriye hava sahasına girmeden geri çekilmek zorunda kaldığı öne sürüldü.

Olay Rus ve Türk birimleri tarafından doğrulanmazken; Rus savaş uçaklarının Türk uçağının Suriye'ye girmesini önlemek için Suriye'nin kuzey sınırı boyunca devriye gezdiğine dair haberler var.

Nziv.net'in haberinde, “Geçen hafta, Türk kuvvetleri, Idlib ilçe gökyüzüne üç Suriye Hava Kuvvetleri uçağı düşürmeyi başardı ve Rus ordusunun, Suriye Hava Kuvvetleri'nin kayıplarını azaltmak için aktif olarak müdahale etmesini sağladı” denildi.

Kaynak: https://nziv.net

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara