Dolar

32,3692

Euro

34,9460

Altın

2.325,45

Bist

9.100,02

İsrail güçleri bir Filistinliyi öldürdü

İsrail askerlerinin Batı Şeria'da düzenlediği baskında 1 Filistinli öldürüldü, 2'si yaralandı

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-06 11:27:13

İsrail güçleri bir Filistinliyi öldürdü
İsrail askerlerinin, Batı Şeria'nın Ramallah kentine yaptığı baskında bir Filistinlinin vurularak öldürüldüğü bildirildi.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Ramallah kentine sabah saatlerinde baskın düzenleyen İsrail güçleri, Basil el-Arac isimli 31 yaşındaki Filistinliyi öldürdü.

İsrail ordusu ise bir Filistinlinin Ramallah girişi yakınlarında İsrail güçlerine ateş açtığı gerekçesiyle vurularak öldürüldüğünü açıkladı. Olayda İsrail tarafından ölen ya da yaralanan olmadığı ifade edildi.

İsrail polisinden yapılan açıklamada da "öldürülen Filistinlinin İsrail hedeflerine saldırı planlayan bir hücrenin liderliğini yaptığı gerekçesiyle arandığı, çatışmanın yaşandığı mekanda iki tüfek bulunduğu" ileri sürüldü. Açıklamada ayrıca İsrail güçlerine taş atan Filistinlilere, askerlerin ateşle karşılık verdiği olayda 2 kişinin yaralandığı aktarıldı.

Görgü tanıkları ise İsrail güçlerinin Ramallah'ta bir Filistinlinin evini kuşattığını, olayın yaşandığı bölgeden çatışma seslerinin duyulduğunu anlattı.

İsrail askerlerinin çekilmesinin ardından evde büyük tahribat olduğu ve yerlerde kan izleri görüldüğü kaydedildi.


Haber Ara