Dolar

32,5642

Euro

34,7387

Altın

2.492,67

Bist

9.524,59

İsrail güçleri 31 Filistinliyi gözaltına aldı

Batı Şeria'da çeşitli adreslere baskın yapan İsrail güçleri, aralarında çocukların da olduğu 31 Filistinliyi gözaltına aldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-03 11:40:37

İsrail güçleri 31 Filistinliyi gözaltına aldı

İsrail güçlerinin Batı Şeria'daki El-Emari Mülteci Kampı'nda 8 kişilik bir ailenin tüm fertlerini gözaltına aldığı belirtildi.

Ramallah'taki Emari Mülteci Kampı Hizmet Komitesi Başkanı Taha el-Bis, "İsrail güçleri, sabah erken saatlerde kampı bastı ve Zühdi Zeyb, eşi ve çocuklarının yaşadığı evi kuşattı." dedi.

Bis, 8 kişilik ailenin tüm fertlerinin gözaltına alınarak bilinmeyen bir yere nakledildiğini, gözaltı sebeplerine ilişkin de bilgi verilmediğini ifade etti.

Baskın sırasında kamptaki gençlerin, İsrail askerlerine taş ve molotof kokteyli atarak tepki gösterdiğini aktaran Bis, askerlerin ise göz yaşartıcı gazın yanı sıra gerçek ve plastik mermi kullanarak karşılık verdiğini, atılan gaz sebebiyle bazı Filistinli gençlerin boğulma tehlikesi geçirdiğini kaydetti.

23 FİLİSTİNLİ DAHA GÖZALTINDA

Öte yandan İsrail güçlerinin sabah erken saatlerde Batı Şeria'da başka adreslere de operasyon düzenlediği bildirildi.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Nablus, El Halil, Beytüllahim ve Kalkiliyekentlerinde yapılan baskınlarda "şiddet olaylarına karıştıkları gerekçesiyle aranan" 23 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. 

Haber Ara