Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

İsrail, görüntülere rağmen 'delil yok' dedi

İsrail mahkemesinin, Batı Şeria'da kamera önündeki cinayet için 'yeterli delil yok' dediği belirtildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-30 04:06:55

İsrail, görüntülere rağmen 'delil yok' dedi

İsrail mahkemesi, Batı Şeria'nın El Halil kentinde bir İsrail askerinin yerde yaralı halde yatan Filistinli genci kamera önünde öldürmesiyle ilgili görülen davada, "Makul şüphe bulunduğunu ancak yeterli delil bulunmadığını" savunarak, skandal bir karara imza attı.

Ajanslarda yer alan habere göre; İsrail basınında yer alan haberlere göre, ülkenin güneyindeki Kastina askeri mahkemesinde görülen davaya bakan Hakim Yarbay Ronen Şor, savcının, Filistinliyi öldüren askerin tutukluluk süresinin dokuz gün uzatılması yönündeki talebini reddederek, perşembe günü serbest kalmasına karar verdi.

Haaretz gazetesi Şor'un, "illegal ateş açma ile ilgili makul şüphe bulunduğunu ancak olayın karmaşık olduğu ve eldeki delillerin yetersiz kaldığını" söylediğini yazdı. 

Yerde hareketsiz yatan Filistinliyi başından vurarak öldüren İsrail askerinin kimliği ile ilgili verilen gizlilik kararı ise devam ediyor.

İsrail askerlerinin Batı Şeria'da perşembe günü 'bir askeri bıçakladıkları' iddiasıyla 21 yaşındaki Filistinli Abdul Fetih el Şerif ve yine 21 yaşındaki Remzi el Kasravi'yi öldürdüğü bildirilmişti.

Olaydan saatler sonra bir İsrail askerinin, yerde yaralı halde yatan Şerif'i başından vurarak öldürdüğü anın görüntüleri ortaya çıkmıştı. İsrailli insan hakları kuruluşu B'Tselem'in Youtube üzerinden yayınladığı görüntülere göre, söz konusu asker yerdeki yaralı Filistinlinin yakınına gelerek başına nişan alıyor ve ateş ediyor.

Haber Ara