Dolar

32,5874

Euro

34,8110

Altın

2.505,83

Bist

9.693,46

İsrail genç kızı katletti

İsrail askerleri El-Halil kentinde 'bıçaklı saldırı teşebbüsünde olduğu' gerekçesiyle Filistinli bir genç kızı öldürdü.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-25 18:49:30

İsrail genç kızı katletti

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, El-Halil kentindeki İbrahim camisi yakınlarında Filistinli bir genç kız, İsrail askerleri tarafından vuruldu.

İsrail radyosunda yer alanda haberde ise "El-Halil kentindeki kontrol noktası yakınlarında İsrail askerlerine bıçakla saldırı düzenlemeye teşebbüs eden Filistinli bir genç kızın vurularak öldürüldüğü" ifade edildi. Haberde, İsrail askerlerinin, bıçakla yaklaştığı görülen Filistinli genç kıza, kimliğini göstermesini istedikten sonra ateş açtığı kaydedildi.

Yahudi yerleşimciler, ağustos ayında Nablus'ta Devabişe ailesinin evini kundaklamış, olay sebebiyle anne, baba ve 18 aylık bebekleri hayatını kaybederken olaydan yalnızca 4 yaşındaki çocukları kurtulmuştu. Söz konusu olayla başlayan ve Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla giderek tırmanan gerginlik, Batı Şeria ve Gazze'nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilerde meydana gelen çatışmalarla ciddi boyutlara ulaştı.

Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, ekim ayının başından bu yana meydana gelen olaylarda 13'ü çocuk, biri hamile ve biri de İsrail hapishanesinde tutuklu bulunan 57 Filistinli yaşamını yitirdi, 2 bin 95 kişi gerçek ve plastik mermi, darp, kundaklama sonucu yaralandı, 5 binden fazla Filistinli de müdahaleler sırasında kullanılan gözyaşartıcı gazdan etkilendi.

Haber Ara