Dolar

32,3844

Euro

35,0654

Altın

2.325,92

Bist

9.079,97

İsrail Gazze'yi vurdu!

İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze'de, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarına ait bir gözetleme noktasına saldırı düzenledi. Saldırıda 7 Filistinli yaralandı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-22 00:29:23

İsrail Gazze'yi vurdu!

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Refah kentinin doğusuna düzenlenen İsrail saldırısında 7 Filistinlinin yaralandığı belirtildi.

İSRAİL'DEN AÇIKLAMA

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada ise söz konusu topçu saldırının Gazze'den gönderilen yakıcı balonlara cevaben düzenlendiği ifade edildi.

88

ABD, İSRAİL'İ CESARETLENDİRİYOR

Gazze'ye zaman zaman düzenlenen bu saldırılara ilişkin Washington'dan bir açıklama gelmezken, aksine İsrail'İn işgal altında tuttuğu topraklarda istediği şekilde hareket edebilmesi için Tel Aviv yönetimi cesaretlendiriliyor. Son olarak gündemde olan Golan Tepeleri de bunlardan biri. Özellikle Suriye savaşı başladığı günden beri "uygun bulduğu" her anda Golan Tepeleri'ndeki işgalini meşrulaştırmak isteyen İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD'ye sıklıkla "Golan'ı İsrail toprağı olarak tanıma" konusunda çağrı yapıyordu. Damat Jared Kushner'ın çabaları, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun aracılığıyla Trump bu çağrıya yeşil ışık yaktı.

Geçtiğimiz yılın Mayıs ayında Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşıyarak büyük tepki çeken fakat bir yandan da "iki devletli çözüm için" bir barış planı üzerinde çalıştığını söyleyen Donald Trump, bugün yaptığı bir açıklamayla "52 yılın ardından ABD için İsrail'in Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini tam olarak tanımanın zamanı geldi" dedi.

Suriye toprağı olan Golan Tepeleri, "6 Gün Savaşı" olarak bilinen 1967 Arap-İsrail savaşı sırasında işgal edilmişti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara