Dolar

32,3299

Euro

35,0822

Altın

2.286,60

Bist

8.967,32

İsrail, Gazze’ye nefes aldırmıyor!

Dün akşam Gazze’nin çeşitli bölgelerine hava saldırısı düzenleyen işgal devleti İsrail, balıkçıların avlanma mesafesine getirdiği kısıtlamanın ardından kente akaryakıt girişini de yasakladı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-08-13 06:17:35

İsrail, Gazze’ye nefes aldırmıyor!

İslam ülkelerinin içinde bulunduğu dağınıklıktan yararlanan işgal devleti İsrail, Gazze'ye nefes aldırmıyor.

Dün akşam Gazze'nin çeşitli bölgelerine hava saldırısı düzenleyen işgal devleti İsrail, balıkçıların avlanma mesafesine getirdiği kısıtlamanın ardından kente akaryakıt girişini de yasakladı

İsrail'in işgal altındaki Filistin topraklarında faaliyetlerini yürüten Hükümet Aktiviteleri Koordinasyon Birimi (COGAT) Başkanı Tümgeneral Kemil Ebu Rukn, yaptığı açıklamada, "İsrail, şu andan itibaren ikinci bir emre kadar Gazze Şeridi'ne akaryakıt girişini durdurmuştur" ifadelerini kullandı.

Ebu Rukn, kararın Gazze'den İsrail'e yakıcı balonların atılmasının sürmesi gerekçesiyle alındığını söyledi.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada da savaş uçakları, dün akşam helikopterler ve tanklarla Gazze'deki Hamas Hareketi'ne ait bazı hedeflere saldırı düzenlendiğini duyurdu.

Açıklamada, Hamas'a ait deniz kuvvetleri merkezi, yer altındaki altyapı (tüneller) ve gözetleme kulelerinin hedef alındığı aktarıldı.

İsrail'in Yediot Ahronot gazetesi, dün İsrail'in Gazze'ye yakın bölgelerdeki yerleşim yerlerinde 20 yangın çıktığını bildirdi.

İsrail, dün abluka altındaki Gazze Şeridi'ndeki Filistinli balıkçıların avlanma mesafesini 15 milden 8 mile düşürmüştü.

Haber Ara