Dolar

32,3439

Euro

35,1366

Altın

2.240,35

Bist

8.908,74

İsrail Gazze'ye böcek ilacı sıkıyor

Gazze'deki Himaye İnsan Hakları Merkezi, İsrail'in, sınıra yakın bölgelerdeki tarım arazilerine zehirli böcek ilaçları sıktığını açıkladı. Bu zehirli ilaçlar, tarım ürünlerini, dolayısıyla hali hazırda abluka altında tutulan Filistin'in de ekonomisini tehdit ediyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-26 22:58:58

İsrail Gazze'ye böcek ilacı sıkıyor

Himaye İnsan Hakları Merkezi, "Gazze Şeridi'ndeki tarım arazilerine İsrail'in böcek ilacı püskürtmesi ve etkilerine" ilişkin bir rapor yayımladı.

ÇEVREYE ve İNSAN SAĞLIĞINA ZARARLI

Raporda, böcek ilaçlarının çevreye ve insan sağlığına ciddi zarar verdiğine işaret edilerek, İsrail'in, uyguladığı bu politikayla uluslararası hukuku ağır bir şekilde ihlal ettiği kaydedildi.

KAPSAMLI ARAŞTIRMA GEREKİYOR

İsrail'in zehirli böcek ilaçlarıyla Filistin ekonomisine zarar vermek istediğine vurgu yapılan raporda, Birleşmiş Milletler (BM) kurumları ile sivil toplum kuruluşlarına, işgal güçlerinin yol açtığı zararın önüne geçilmesi ve bu konuda kapsamlı bir araştırma yapılması çağrısında bulunuldu.

2 BİN DÖNÜM ARAZI ZARAR GÖRDÜ, 1 MİLYON DOLARIN ÜZERİNDE HASAR YAŞANDI

Gazze'deki Tarım Bakanlığından ocak ayında yapılan yazılı açıklamada, 2 bin dönümden fazla arazinin İsrail'in sıktığı böcek ilaçları nedeniyle zarar gördüğü ve 1,25 milyon doları aşan hasara yol açtığı bildirilmişti.

İSRAİL, SINIRDAKİ ARAZİLERİN BOŞ KALMASINI İSTİYOR

İsrail'in önde gelen gazetelerinden Haaretz, Temmuz 2018'de yayımladığı haberinde, İsrail makamlarının, sınır bölgelerindeki Filistin topraklarında ürün yetiştirilmesini engellemek ve ordu birliklerinin alanı izleyebilmesi adına arazilerin boş kalmasını sağlamak için zararlı etkilere sahip böcek ilaçları kullandığını belirtmişti.

 

Haber Ara