Dolar

32,3760

Euro

34,9688

Altın

2.325,67

Bist

9.066,10

İsrail, Filistinlilerin arazilerini talan etti

İsrail'in, Batı Şeria'da Filistinli çiftçilere ait zeytin ve badem ağacını kestiği açıklandı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-16 14:50:10

İsrail, Filistinlilerin arazilerini talan etti

Independent'ın haberine göre,  İsrail 'in, Batı Şeria'da Filistinli çiftçilere ait yaklaşık 1000 zeytin ve badem ağacını, “yasa dışı olarak devlet arazisinde oldukları” gerekçesiyle kestiği açıklandı. Olayın ardından açıklama yapan Filistinli yetkililer, İsrail'i savaş suçu işlemekle suçladı.

Arazilerinin talan edildiğini gören çiftçiler, büyük üzüntü yaşadı. Çiftçilerden biri olan ve 800 ağacının İsrail tarafından yok edildiğini söyleyen Sabri Manasra, “Bana hiçbir şey bırakmamışlar” dedi ve ekledi, “Bu zararı kimse unutmayacak, çocuklarım da unutmayacak, onların çocukları da. Bu bizim kalbimize zarar vermek. İnsanların nasıl böyle bir şey yapabildiğini anlamıyorum.”

 İsrailli yetkililer ise tepkiler üzerine yaptıkları açıklamada, arazide yapılan operasyonun “kanunun uygulanması” olduğunu söyledi. Independent'a konuşan İsrail Savunma Bakanlığı'ndan yetkililer, “Wadi Fukin'deki devlet arazisine yasa dışı dikilen yaklaşık 1000 zeytin ağacı yok edildi. Operasyon hukuki süreçten sonra yapıldı” dedi.

Haber Ara