Dolar

32,5911

Euro

34,8651

Altın

2.502,94

Bist

9.675,13

İsrail, Filistinli bir genç kızı yargısız infaz etti

İsrail askerleri Filistin'de Müslüman bir kadını daha vurarak şehit etti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-02 16:45:35

İsrail, Filistinli bir genç kızı yargısız infaz etti

İşgal güçleri, bugün (2 Haziran Perşembe) öğle saatlerinde Tulkerem'in doğusundaki askeri kontrol noktasında Filistinli bir genç kıza ateş etti. Genç kızın açılan ateşle ağır yaralandığı ve bir süre sonra şehit olduğu ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre; İsrail televizyonu 7'nci kanalı, Tulkerem'in doğusundaki Annab kontrol noktasında işgal ordusunun açtığı ateş sonucu Filistinli bir genç kızın ağır yaralandığını belirterek, genç kızın bıçaklama eylemi girişiminde bulunduğunu iddia etti.

Filistin Kızılayı ise konuyla ilgili açıklamasında, işgal güçlerinin ağır yaralı genç kıza ilk yardım ekiplerinin müdahale etmesine izin vermediğini bildirdi. Olay yerinde bulunan görgü tanıklarının da genç kızın yerde yattığını söyledikleri kaydedildi.

Filistin İçişleri Bakanlığı, askeri irtibat görevlisinin kendilerine işgal güçlerinin Tulkerem'in doğusundaki Annab kontrol noktasında Filistinli bir kadına ateş açtığını bildirdiğini ve sağlık durumu hakkında henüz herhangi bir bilgi bulunmadığını açıkladı.

İsrail, Kudüs İntifadası'nın başladığı Ekim 2015'ten bu yana Filistinli birçok genci kontrol noktalarında 'bıçaklama eylemi girişiminde bulunduğu' iddiasıyla gözaltına aldı, yaraladı veya şehit etti.

 

Haber Ara