Dolar

32,5804

Euro

34,8041

Altın

2.508,71

Bist

9.693,46

İsrail, Filistin’in ‘George Floyd’unu tutukladı

İsrail işgal güçleri, bugün şafak vakti Filistin’in ‘George Floyd’u olarak tanınan Hayri Hanun’u evinde tutukladı. Bu ayın başında Yahudi yerleşim birimlerini protesto etmek için düzenlenen gösteriye İsrail askerlerinin müdahalesi sırasında bir İsrail askeri, Hanun'un boynuna dizini dayamıştı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-21 11:16:05

İsrail, Filistin’in ‘George Floyd’unu tutukladı

İşgal devleti İsrail, zulüm edeni değil, zulüm göreni tutukluyor.

Bazı Arap ülkeleri ile normalleşme anlaşmazı imzalayan işgal devleti İsrail'in, Filistinlilere yönelik hukuk dışı baskı ve tutuklama operasyonları hız kesmeden sürüyor.

İsrail güçleri bugün şafak vakti yaptığı baskında, 1 Eylül'de düzenlenen bir protesto gösterisinde bir İsrail askerin şiddetine maruz kalan, Filistin'in “George Floyd”u olarak tanınan Hayri Hanun'u evinde tutukladı. ason_4 Floyd'a benzetilmişti

1 Eylül'de Tulkerm'e bağlı Cebara ve Şufe beldelerindeki Yahudi yerleşim birimlerini protesto etmek için düzenlenen gösteriye İsrail askerlerinin müdahalesi sırasında bir İsrail askeri Filistinli Hayri Hanun'un boynuna dizini dayamıştı.

İsrail askerlerinin şiddetine rağmen yaşlı adamın elindeki Filistin bayrağını yere bırakmaması dikkatleri çekmişti.

Hanun'a yapılan müdahale AA muhabiri tarafından görüntülenirken, olay ABD'de George Floyd isimli siyahi vatandaşın polis şiddeti sonucunda öldürülmesine benzetilmişti.

3692730524

İsrail askerlerinin saldırısını anlatan Hanun, "Bir anda kendimi yerde buldum. İsrail askeri diziyle omzuma çöktü. Hareketsiz kaldığım o anlarda ABD'de beyaz polisin öldürdüğü siyahi George Floyd'u hatırladım." diye konuşmuştu.

Hayri Hatun, hayatının 8 yıldan fazla bir kısmını İsrail hapishanelerinde geçirmişti.

Kaynak: Ajanslar

Haber Ara