Dolar

32,5278

Euro

34,7498

Altın

2.492,09

Bist

9.524,59

'İsrail, Esed'i düşman olarak görüyor, öldürülmesi gerekiyordu'

Suudi Elaph gazetesine konuşan İsrail askeri istihbarat yetkilisi Dror Şalom, “İsrail, Şam rejimi lideri Esed'i düşman olarak görüyor. Esed’in öldürülmesi gerekiyordu. İsteseydik Lübnan Hizbullahı Lideri Nasrallah’ı öldürürdük” dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-18 07:48:16

'İsrail, Esed'i düşman olarak görüyor, öldürülmesi gerekiyordu'

İsrailli bir güvenlik yetkilisi bu hafta bir gazeteye verdiği demeçte, "Tel Aviv, Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'a suikast düzenlemekle ilgilenmiyor. Eğer onu öldürmek isteseydik, gerçekten öldürebilirdik. İsrail, Şam rejimi lideri Esed'i düşman olarak görüyor. Esed'in öldürülmesi gerekiyordu" dedi.

İsrail Askeri İstihbarat Araştırma Bölümü başkanı Dror Şalom, Nasrallah'ın İsrail'e ateş açması durumunda Lübnan'ın kaybedeceğinin tamamen farkında olduğunu söyledi.

srail Askeri İstihbarat Araştırma Bölümü başkanı Dror Shalom,2

Dror Şalom, Suudi Elaph gazetesine verdiği röportajda "İran, nükleer projesi ve hassas füzeleriyle ve Lübnan, Suriye, Irak, Yemen ve Gazze'deki silahlarıyla doğrudan bölgedeki huzursuzluk ve krizlerin kaynağıdır" dedi.

İsrailli yetkili Şalom, İsrail'in Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed'i kendi düşmanı olarak gördüğünü, iddia ettiği gibi “kimyasal silah kullandığında öldürülmesi gerektiğini” söyledi.

İsrail Askeri İstihbarat Araştırma Bölümü başkanı Dror Şalom'un yorumları, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed'in İsrail ile barış görüşmeleri olasılığı hakkında yorum yapmasından bir hafta sonra geldi.

Suriye Cumhurbaşkanı, Rus Sputnik Ajansına İsrail işgal altındaki Golan Tepeleri'ni Arap Cumhuriyeti'ne iade edene kadar barış görüşmeleriyle ilgilenmediğini söyledi.

Kaynak: Elaph

 

Haber Ara