Dolar

32,3877

Euro

35,0299

Altın

2.326,65

Bist

9.139,19

İsrail Eğitim Bakanından Netanyahu'ya: Bu siyonist adımı atın!

Birleşmiş Milletler ve dünya ülkelerinden gelen İsrail-Filistin çağrılarına Tel Aviv'den yanıt geldi. İsrail Eğitim Bakanı Bennett, kimsenin kendilerini Yahuda ve Samarra’nın nüfusunu bir milyona çıkarma yönündeki vizyonundan alıkoyamayacağını söyledi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-31 13:52:52

İsrail Eğitim Bakanından Netanyahu'ya: Bu siyonist adımı atın!

TIMETURK | HABER MERKEZİ

İsrail-Filistin ziyaretinde üst düzey yetkililerle bir araya gelen BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te inşa edilen Yahudi yerleşim birimlerinin illegal olduğuna ve bu Yahudi işgal birimlerinin bölgesel barışın önünde engel teşkil ettiğine yönelik ifadelerine İsrail'den karşılık geldi.

İsrail'in Kanal 7 televizyonunda yayınlanan habere göre, işgal altındaki Batı Şeria'nın ortasında kurulan Beyt-İl Yahudi işgal biriminin inşasının 40. yılı dolayısıyla düzenlenen programda konuşan Eğitim Bakanı ve Ha Bayt Ha Yahudi Partisi (Yahudi Evi) lideri Naftali Bennett, şunları söyledi:

“Biliyorum ki bazıları Filistin Devleti'nin kurulması vizyonundan bahsediyor. Ancak herkes için açıkça görülen bir şeydir ki bu asla gerçekleşmeyecek. O zaman gerçekleşmeyecekse halihazırdaki durumu da değiştirmenin vakti geldi. İsrail'in Yahuda ve Samarra'da (işgal altındaki Batı Şeria) tam egemen olma zamanı geldi. Sayın Başbakan (Binyamin Netanyahu) size sesleniyorum. Biz egemenliği sağlama adına bu Siyonist adımı atmanız durumunda arkanızda olacağız. Kimse bizi Yahuda ve Samarra'nın nüfusunu bir milyona çıkarma yönündeki vizyonumuzdan alıkoyamaz. Biliyorum ki Avrupa'da bazı insanlar bundan nefret edecektir. Biz 40 yıl önce Beyt-İl'i kurduğumuzda Başkan Carter (ABD Başkanı Jimmy Carter) buna karşı çıkmıştı ancak bugün burada 6500 kişi yaşıyor. Dolayısıyla kimin ne söylediği önemli değil, önemli olan burada olacak olandır.”

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu önceki gün yaptığı açıklamada, işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan yasa dışı Yahudi işgal birimlerinin hiçbirinin kaldırılmasına izin vermeyeceğini belirtmişti.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara