Dolar

32,3615

Euro

34,9951

Altın

2.326,20

Bist

9.102,47

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz : İran’ı bombalamak da seçenekler arasında

İsrail Dışişleri Bakanı Katz, İtalyan Corriere della Sera gazetesinde yayınlanan röportajında ülkesinin, “İran’ı bombalamak da seçenekler arasında. İran'ın nükleer silah üretmesine veya bunu elde etmesine izin vermeyeceğiz.” dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-07 17:10:53

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz : İran’ı bombalamak da seçenekler arasında

İşgal devleti İsrail Dışişleri Bakanı Katz, ülkesinin, “İran'ı bombalamak da seçenekler arasında. İran'ın nükleer silah üretmesine veya bunu elde etmesine izin vermeyeceğiz.” dedi.

Yisrael Katz, İtalyan Corriere della Sera gazetesinde yayınlanan röportajda ‘İran'ı bombalamak İsrail'in düşündüğü bir seçenek midir?' sorusuna şu yanıtı verdi:

“Evet, İran'ı bombalamak da seçenekler arasında. İran'ın nükleer silah üretmesine veya bunu elde etmesine izin vermeyeceğiz. Bunu durdurmanın yolu askeri harekat ise biz de bu yolu izleyeceğiz.”

İsrailli Bakan Avrupa ülkelerini, ABD'nin eski Başkanı Barack Obama döneminde, 2015 yılında İran'la yaptığı nükleer anlaşmadan çekilen Başkan Donald Trump'ın yürüttüğü sert yaklaşımı desteklemediği için eleştirdi.

DPA'nın haberine göre Katz, “İranlılar kendilerini Avrupa'dan destek aldıklarına inanma konusunda kandırdıkları sürece yenilgiyi kabul etmeleri daha da zor olacak” dedi.

Roma'nın ev sahipliği yaptığı Akdeniz Diyaloğu Forumu'na katılan Katz, Batı ve Arap devletlerinin İran'ı nükleer programlarını durdurmaya zorlayan bir koalisyon kurma zamanı geldiğini anlattığı bir de konuşma yaptı.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara