Dolar

32,5059

Euro

34,9169

Altın

2.447,53

Bist

9.711,72

İsrail, direniş füzeleri karşısında başarısız olan Demir Kubbe’ye alternatif bir sistem geliştiriliyor

İsrail gazetesi Ma’ariv, son Gazze savaşında, direniş füzeleri karşısında başarısız olan Demir Kubbe’ye alternatif bir lazer sisteminin geliştirmeyi yeniden değerlendirdirildiğini yazdı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-18 17:25:05

İsrail, direniş füzeleri karşısında başarısız olan Demir Kubbe’ye alternatif bir sistem geliştiriliyor

BUYUK1

İsrail basınında, ‘Demir Kubbe' itirafları sürüyor. İsrail'de çıkan Ma'ariv gazetesi, “Direniş füzeleri karşısında başarısız olan Demir Kubbe'ye alternatif bir lazer sistemi geliştiriliyor” dedi.

İşgal devleti İsrail'in son Gazze şavaşında, Gazze'den fırlatılan direniş füzeleri karşısında Demir Kubbe'nin başarısız olması, İsrail'i yeni alternatiflere sevk etti.

DEMİR KUBBE'YE ALTERNATİF
BİR LAZER SİSTEMİ GELİŞTİRİLİYOR

İsrail'de yayınlanan Ma'ariv gazetesi, İsrail ordusunun, iki hafta önceki son savaşta Demir Kubbe sistemlerinin kusurları nedeniyle Gazze Şeridi'nden atılacak direniş roketlerini engellemenin bir aracı olarak, bir lazer sisteminin gelişimini yeniden değerlendirdiğini yazdı.

buyuk_50

DEMİR KUBBE YÜZLERCE DİRENİŞ ROKETİNİ ENGELLEMEDE BAŞARISIZ KALDI

Gazete, Demir Kubbe roketinin fiyatının yaklaşık 70.000 dolar olduğunu belirterek, ordunun elindeki 10 adet Demir Kubbe bataryasının, aynı anda ateşlenen onlarca roketi engellemede yeterli olamayacağına dikkati çekti.

Gazze'te bir saatten az bir sürede Gazze'den 117 olmak üzere toplamda 700 roketin fırlatıldığını, bazılarının ise Demir Kubbe tarafından engellendiğini, diğerlerinin ise engellenemediğini aktardı.

İSRAİL GAZETESİ MA'ARİV,
DİRENİŞÇİLERİ ÖVMEK ZORUNDA KALDI

Gazze'deki direniş gruplarını övmek zorunda kalan gazete, “Daha fazla hedefe ulaşmak ve Demir Kubbe sistemini bozmak için direniş grupları arasında harika bir performans ve kontrollü koordinasyon görülmektedir” dedi.

buyuk2_29

GAZZE'DEN ATILAN ROKETLER
40 KİLOMETREYE KADAR ULAŞIYOR

Son Gazze savaşında, İsrail'deki askeri hedeflere atılan direniş roketlerinin 40 kilometreye kadar ulaştığını ve şehirleri vurduğunu belirten gazete, roketleden 4 İsrail vatandaşının öldüğü, 170'ten fazla kişinin de yaralandığını yazdı.

İşgal devleti İsrail, son Gazze savaşında, direniş füzeleri karışısında zor durumda kalınca Mısır'ı devreye sokarak Hamas'la ateşkes ilan etmek zorunda kalmıştı.

2 gün süren savaşta, Gazze'den İsrail'e 700'e yakın füze fırlatılmış, Tel Aviv yönetimin çok övündüğü, “aşılmaz” dediği Demir Kubbe, füzelerin ancak az bir kısmını imha etmiş, geri kalan çok sayıda füzeyi engelleyememişti.

Haber Ara