Dolar

32,3272

Euro

35,0896

Altın

2.298,91

Bist

9.053,67

'İsrail denetiminde' Türkiye-İsrail Normalleşmesi

Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin 'normalleşmesi' yönünde Roma'da yapılan görüşmelerin sona erdiği ve iki senelik sürecin ardından anlaşmaya varıldığı açıklandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-26 22:10:45

'İsrail denetiminde' Türkiye-İsrail Normalleşmesi

TIMETURK I HABER MERKEZİ
Melahat KEMAL 

Anlaşmanın detayları ve metni Pazartesi günü Başbakan Binali Yıldırım tarafından Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklanacağı belirtiliyor.

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamasından önce anlaşmanın detaylarına dair ayrıntılar İsrail basınına sızmaya başladı. İşte o ayrıntılar;

GAZZE'YE İNSANİ YARDIM

Anlaşmaya dair açıklama yapılan Türk yetkililer Gazze'ye insani yardımın Türkiye eli ile İsrail'in denetiminden geçerek yapılacağı belirtildi.
Gazze'ye gönderilecek insani yardımların Aştod limanı üzerinden İsrail'in denetimi ile yapılacağı aktarıldı.

TİKA VE DİYANET

Gazze'ye yapılacak ilaç ve insani yardımların Türkiye kurumları TİKA ve Diyanet İşleri tarafından İsrail'in denetiminde yapılacağı ifade ediliyor.

MİT YARDIM EDECEK İDDİASI

İsrail yayın organı Haaretz anlaşmanın ardından verdiği bir haberde Türkiye tarafının İsrail'e bir mektup göndererek Gazze'de kaybolan İsrail askerlerinin bulunması için İsrail tarafına yardım sözü verdiğini iddia etti.

Konu hakkında açıklama yapan Türk yetkilileri böyle bir mektubun olmadığını anlaşmanın detayları için Başbakan Binali Yıldırım'ın yapacağı açıklamanın beklenmesi gerektiğini söyledi.

HAMAS

Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS'ın İstanbul'da askeri bürosu olmadığından hali hazırdaki siyasi büronun kapatılmayacağı da belirtilen noktalardan biri. Ancak Gazze'yi İsrail saldırılarına karşı savunan Kassam Tugayları konusunda İsrail'in güvenlik endişelerinin giderildiği belirtiliyor.

Haber Ara