Dolar

32,3775

Euro

35,0510

Altın

2.326,39

Bist

9.080,93

İsrail'den yeni Kudüs planı: Elçilikleri taşımak için teşvik paketi ayrıldı

İsrail yönetimi, ülkelerin elçiliklerini Kudüs'e taşımaları için teşvik paketi ayırdı

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-07-29 16:57:55

İsrail'den yeni Kudüs planı: Elçilikleri taşımak için teşvik paketi ayrıldı

TIMETURK | HABER MERKEZİ

İsrael Hayom'un haberine göre İsrail Dışişleri Bakanlığı, ülkelerin büyükelçiliklerini Tel Aviv'den Kudüs'e taşımaları için bir plan hazırladı.

Bu plan dahilinde toplam 50 milyon şekel yani 14 milyon dolardan fazla bir para ülkeleri bu konuda teşvik etmek için kullanılacak.

Habere göre karar, önümüzdeki hafta Knesset'te oylanacak.

ABD Başkanı Donald Trump'ın 6 Aralık'ta açıkladığı İsrail Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşıma kararı, Mayıs 2018'de hayata geçirilmişti. Guatemala da ABD'nin ardından aynı kararı aldı. Brezilya, Çek Cumhuriyeti ve Romanya da taşınmayı planlayan ülkeler arasında. Büyükleçiliğini Kudüs'e taşıma kararı veren her ülke İsrail'in ihtilaflı şehir olan Kudüs'teki varlığını meşrulaştırmasına yardımcı oluyor.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu bu sebeple halihazırda altı ülkenin büyükelçiliğini taşımayı ciddi şekilde düşündüğünü belirterek, taşınmak isteyen ilk 10 büyükelçiliğe ayrıcalık yapacağını açıklamıştı.

Öte yandan İsrail Dışişleri Bakanı İsrail Katz, Honduras ve El Salvador'un taşınmayı düşünen ülkelerden olduğunu duyurmuştu.

 

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara