Dolar

32,3498

Euro

35,1287

Altın

2.302,35

Bist

9.079,97

İsrail'den Yahudi yerleşimcilere 13 milyon dolar destek

İsrail yönetimi, Filistinlilerin direnişine misilleme olarak El-Halil şehrinde kurulacak Yahudi yerleşimlerine 13 milyon dolar yardım tahsis etti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-12 10:16:54

İsrail'den Yahudi yerleşimcilere 13 milyon dolar destek

İsrail yönetimi Filistinlilerin yaşadığı El-Halil'de inşa edecekleri yerleşkelere destek için 13 milyon Dolar tahsis etti.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre; Batı Yaka ve Kudüs'te yüzlerce yeni konut inşa edilmesi planının açıklanmasının ardından İsrail yönetimi pazar günü Batı Yaka'nın güneyindeki El-Halil vilayetinde Yahudi yerleşimini 13 milyon dolarla destekleme planını onayladı.

İsrail yönetimine ait radyo yayınında, işgal hükümetinin haftalık kabine toplantısında planın onaylandığı bildirilerek, söz konusu bütçenin El-Halil toprakları üzerinde kurulu Kiryat Arba Yahudi Yerleşkesinde ve kent içindeki Yahudi mahallelerinde yeni konutlar inşası için tahsis edileceği söylendi.

El-Halil kentinde 230 bin Filistinli yaşarken, yaklaşık bin Yahudi yerleşimci Eski Belde semtinin bir kısmını İsrail polisinin ve ordusunun sürekli himayesi altında işgal ediyor.

"DİRENİŞE MİSİLLEME OLARAK"

Planın İsrail Evimiz Partisi üyesi Tarım Bakanı Uri Ariel'in onayı ve başbakan Benyamin Netanyahu'nun desteğiyle kabul edildiği belirtildi. Ariel, planın son günlerde El-Halil'de gerçekleştirilen direniş eylemlerine misilleme olarak Yahudi yerleşimini ve yerleşimcileri desteklemek için kabul edildiğini söyledi.

El-Halil'e bağlı Beni Naim beldesinden iki genç geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdikleri iki ayrı eylemle Yahudi yerleşimci bir kadın ve bir erkeği öldürmüştü. İsrail yönetimine ait televizyon kanalı, Netanyahu'nun Batı Yaka ve Kudüs'te bin 360 yeni konut inşa edilmesi planını onayladığını açıkladı.

Haber Ara