Dolar

32,3659

Euro

34,9546

Altın

2.325,33

Bist

9.079,97

İsrail'den Rusya açıklaması

İsrail ile Rusya arasında süren uçak krizi sürerken İsrail'den Rusya ile askeri koordinasyona devam edeceğiz açıklaması geldi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-09-25 15:51:05

İsrail'den Rusya açıklaması

İsrail Başbakanı Netanayahu 73. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Görüşmeleri'ne katılmak için ABD'nin New York kentine yapacağı seyahatten önce gazetecilere konuştu. İsrail Başbakanı "İran'ın Suriye'deki askeri tahkimatını önlemek için harekete geçmeyi ve İsrail ordusu (IDF) ile Rus ordusu arasındaki askeri koordinasyonu sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Netanyahu ayrıca Suriye'deki koordinasyonu ele almak üzere iki ülkenin askeri heyetlerinin yakında görüşmesi konusunda dün telefonla görüştüğü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le mutabık kaldıkalrını da söyledi.

İsrail Başbakanı " Bu çalışma gruplarının bu amaca (Suriye'deki koordinasyon) ulaşmak için yakın zamanda görüşmesi hususunda Rusya Devlet Başkanı Putin'le anlaşmaya vardım" ifadelerini kullandı.

Daha önce İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman da İl-20 uçağı faciasına rağmen Suriye'de İran'ın askeri güçlerine karşı operasyonlarına devam edeceklerini söylemişti.

İl-20 uçağının Suriye hava savunma unsurlarınca yanlışlıkla düşürülmesini 'trajik' olarak niteleyen Netanyahu " Son 3 yıldır İsrail Suriye'de İran'ın askeri tahkimatını ve ölümcül silahların İran tarafından Lübnan Hizbullah'ına transferi girişimlerini önlemekte büyük oranda başarılı oldu" dedi.
Hmyemim Üssü yakınlarında düşen uçaktaki 15 Rus askeri hayatını kaybetmişti. Rusya Savunma Bakanlığı Suriye'deki hedeflere saldırı yapan İsrail savaş uçaklarının Rus uçağını 'kalkan' olarak kullandığını ve Suriye hava savunmasının Rus uçağını düşürmesine neden oduğunu açıklamıştı.

Olayın ardından Moskova benzer 'kötü niyetli eylemleri' engellemek amacıyla Suriye'ye S-300 hava savunma sistemleri konuşlandırma kararı almıştı. Daha önce Rusya bölgedeki tansiyonun büyümesini önlemek için bu adımdan kaçınıyordu.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara