Dolar

32,3640

Euro

35,0458

Altın

2.324,50

Bist

9.079,97

İsrail'den Le Pen'e tepki!

Paris Yahudilerinin soykırıma uğramasında Fransa'nın sorumluluğu olmadığını söyleyen Le Pen'e İsrail'den tepki geldi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-10 17:39:34

İsrail'den Le Pen'e tepki!

İsrail Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Le Pen'in sözleri, "tarihsel gerçeğe aykırı" olarak nitelendirilerek kınandı.

Açıklamada, eski Fransa cumhurbaşkanlarının da Paris Yahudilerinin soykırıma uğramasında Fransa'nın rolünü kabul ettikleri belirtildi.

Fransa'da ay sonunda ilk turu yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylar arasında yer alan Ulusal Cephe Partisi lideri Marine Le Pen, dün LCI televizyon kanalında soruları yanıtlarken, "Fransa'nın Paris Yahudilerinin Almanya'ya gönderilmesinden (Vel d'Hiv) sorumlu olduğunu düşünmüyorum. Genel olarak söylemek gerekirse sorumlu olan kişiler varsa onlar o dönemde iktidarda olanlardır. Fransa değildir" demişti.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve eski cumhurbaşkanlarından Jacques Chirac, Fransız polisinin 1942 yılında Nazi yetkililerinin talebiyle Paris'teki yaklaşık 13 bin Yahudi'yi toplayarak Nazi kamplarına göndermesinden dolayı özür dilemişti.

Ulusal Cephe Partisi'nin eski lideri ve Marine Le Pen'in babası Jean-Marie Le Pen de Yahudi soykırımını "tarihin bir ayrıntısı" olarak nitelemiş ve bu sözü kamuoyunda tartışmalara neden olmuştu.

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara