Dolar

32,5968

Euro

34,7917

Altın

2.492,22

Bist

9.524,59

İsrail’den Filistinli vekile gözaltı!

Hamas milletvekili Muhammed Ebu Tir, 17 aylık hapis cezasının ardından serbest bırakıldıktan iki ay sonra yeniden tutuklandı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-05 20:04:27

İsrail’den Filistinli vekile gözaltı!

TIMETURK | HABER MERKEZİ

The Palestinian Prisoners
 Club, Cuma günü yaptığı açıklamada İsrail ordusunun, Filistin Meclisi'nde Hamas milletvekili olan Muhammed Ebu Tir'i işgal altındaki Batı Şeria'daki evinde gece saatlerinde tutuklandığını açıkladı. 17 aylık hapis cezasını henüz 2 ay önce tamamlayan 65 yaşındaki vekil, Ramallah yakınlarındaki evine yapılan baskınla tutuklandı. Ebu Tir Batı Kudüs bölgesinden ve Filistin Yasama Meclisi'nde temsilci.

İsrail'in Şin Bet adlı yurtiçi gizli servisi, Ebu Tir'i Batı Şeria'daki en kıdemli "ajan"lardan biri olarak tarif ederken, 33 yıl boyunca "askeri ve idari terör faaliyetleri" gerekçesiyle hapis yattığını belirtiyor. Şin Bet, Ebu Tir'in bu kez de "Hamas operasyonundaki faaliyetleri ve teröre finansal destek sağlaması" suçlarından tutuklandığını açıkladı.

Filistin insan hakları organizasyonu Addameer'e göre, Tir'in tutuklanmasıyla, hapiste olan Filistin Yasama Meclisi üyelerinin sayısı 13'e yükseldi. Filistin Yasama Meclisi 132 kişiden oluşuyor.

Kaynak: Middle East Eye

Haber Ara