Dolar

32,3124

Euro

35,0130

Altın

2.277,88

Bist

8.995,70

İsrail'den Filistin kurumlarına baskın

İsrail askerleri, Ahrar Esirler ve İnsan Hakları Araştırma Merkezi ile Zekat Komitesi'nin Batı Şeria'daki merkezlerine baskın düzenledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-29 12:10:05

İsrail'den Filistin kurumlarına baskın

İsrail askerlerinin Batı Şeria'da faaliyet gösteren Ahrar Esirler ve İnsan Hakları Araştırma Merkezi ile Zekat Komitesi'ne baskın düzenlendiği,  Ahrar Esirler ve İnsan Hakları Araştırma Merkezi'nin kapatılmasına ilişkin tebligatın yetkililere teslim edildiği bildirildi.

AA muhabirine konuşan Ahrar Esirler ve İnsan Hakları Araştırma Merkezi Müdürü Fuad el-Hafeş, "Batı Şeria'nın Nablus kentinde bulunan merkezimize baskın düzenleyen İsrail askerleri, merkezin kapatılmasına yönelik tebligatı bırakarak buradan ayrıldı" dedi.

Hafeş, baskın ve aramalar sırasında oluşan maddi hasarın yanı sıra, İsrail askerlerinin 3 şahsi bilgisayar ve bazı elektronik aletlere de el koyduğunu aktardı.

Öte yandan, görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail askerleri Beytullahim'deki "Zekat Komitesi"ne de baskın düzenledi. Merkezin kapılarını kıran askerlerin, bilgisayar ve bazı özel dosyalara el koyduğu kaydedildi.

Haber Ara