Dolar

32,5912

Euro

34,7532

Altın

2.497,42

Bist

9.524,59

İsrail'den Filistin'de 'soğukkanlı katliam'

Yahudi yerleşimcilerin gerçekleştirdikleri saldırılara karşı direnen pek çok Filistinli genç İsrail polisi tarafından vahşice katledildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-07 17:08:53

İsrail'den Filistin'de 'soğukkanlı katliam'

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Filistin topraklarında bulunan Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya gerçekleştirdikleri saldırılar sonucu Batı Şeria ve 1948 topraklarında başlayan gerginlik hızla tırmanıyor. Direnen Filistinli gençlere ve protesto gösterilerine silahla müdahale eden İsrail polisleri ise bugüne kadar pek çok Filistinli sivili soğukkanlı bir şekilde katletti.

3 Ekim'de Va'd yolunda evine dönen 19 yaşındaki Filistinli Muhenned, yerleşimcilere saldırdığı gerekçesiyle silahla vurularak katledildi. 4 Ekim'de ise sabah namazı öncesi bu kez yine 19 yaşındaki Fadi vahşice öldürüldü. Fadi'den sonra da saldırılar hız kesmedi. 18 yaşındaki bir Filistinli genç kızın Yahudi yerleşimcilere saldırdığı gerekçesiyle vurulmasının ardından sosyal medyada binlerce Filistinli ve Filistin direnişini destekleyen aktivist, "İsrail meydanda cadı avına mı başladı?" sorusunu sordu.

Ölümcül yaralar alanlar da dahil olmak üzere onlarca Filistinli de yine silahlı Yahudi yerleşimciler ya da İsrail polisleri tarafından çeşitli silahlarla yaralandı. 

Uluslararası toplum ise Filistin topraklarından yaşanan İsrail saldırganlığını kaygıyla izlemeyi sürdürüyor. Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları dışında Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıların ardından başlayan olaylara dünyadan ciddi bir tepki gelmezken halihazırda Filistin geneline yayılan protestolara orantısız güç kullanılarak yapılan müdahaleler de uluslararası basında önemsenmiyor.

Haber Ara