Dolar

32,4827

Euro

34,8964

Altın

2.438,03

Bist

9.716,95

İsrail'den bir Türkiye uyarısı daha!

Taksim saldırısından sonra yaptığı Türkiye uyarısına İsrail bir uyarı daha ekledi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-09 00:04:52

İsrail'den bir Türkiye uyarısı daha!

3 İsraillinin yaşamını yitirdiği Taksim saldırısının ardından İsrail ikinci bir uyarı yayınladı. Türkiye'de yakın zamanda saldırı düzenlenme riski bulunduğunu açıklayan İsrail Terörle Mücadele Bürosu, vatandaşlarına turistik yerlerden uzak durma çağrısı yaptı.

Ajanslarda yer alan habere göre; İsrail Başbakanlığı Terörle Mücadele Bürosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'de bulunan İsrail vatandaşlarının mümkün olan en kısa sürede, acil terör saldırısı riski nedeniyle Türkiye'yi terk etmeleri istendi.

Açıklamada, "Tehdit, Türkiye'deki tüm turistik merkezleri kapsıyor. Türkiye'deki İsraillilerin turistik merkezlerden uzak durmalarını, yerel yetkililerinin uyarılarını dikkate almalarını ve ülkeyi en kısa zamanda terk etmelerini tavsiye ediyoruz" denildi. 

Açıklamada ayrıca tehdidin 2. seviye olduğu ve "yüksek somut tehditlere" işaret ettiği de belirtildi.

Taksim İstiklal Caddesi'nde 19 Mart'ta meydana gelen saldırıda üç İsrail vatandaşı ve bir İranlı turist hayatını kaybederken, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun terörle mücadele ofisi Türkiye'ye seyahate karşı ‘3. Seviye' bir uyarı yayınlamıştı.
 

Haber Ara