Dolar

32,3275

Euro

35,0894

Altın

2.298,00

Bist

8.984,15

İsrail'den ABD Büyükelçisine cevap

Netanyahu, ABD'nin Tel Aviv Büyükelçisi Dan Shapiro'nun açıklamalarını 'kabul edilemez' olarak yorumladı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-19 03:30:56

İsrail'den ABD Büyükelçisine cevap

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD'nin Tel Aviv Büyükelçisi Dan Shapiro'nun, "İsrail'in bazen çifte standart uyguladığı ve Yahudi yerleşim birimlerinin durdurulması gerektiğine" ilişkin açıklamalarını "kabul edilemez" olarak nitelendirdi.

Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada, "ABD Büyükelçisi Shapiro'nun açıklamaları, özellikle Batı Şeria'nın güneyinde önceki gün bıçaklı saldırıda öldürülen İsrailli bir kadının defnedildiği bir zamanda yapılması kabul edilemez ve doğru değildir" ifadesine yer verildi.

Açıklamada, İsrail'in kanunları, İsrail halkı ile Filistinlilere eşit derecede uyguladığı savunuldu.

İsrail basınında yer alan haberlere göre, ABD'nin Tel Aviv Büyükelçisi Shapiro, Tel Aviv'deki Stratejik Araştırmalar Merkezinde yaptığı konuşmada, "İsrail, yerleşim birimleri inşasını durdurmalı. Çünkü bu inşalar, siyasi tıkanıklığa ve terörün artmasına neden oluyor" ifadesini kullanmıştı.

Tel Aviv yönetiminin bazı durumlarda İsrail ile Filistin halkına yönelik kanunların uygulanmasında çifte standart uyguladığını da dile getiren Shapiro, "İsrail'in en yakın dostu olan ABD'nin bunlara dikkat çektiğini" kaydetmişti.

Haber Ara