Dolar

32,3761

Euro

34,9957

Altın

2.326,02

Bist

9.087,80

İsrail'de Yahudi Soykırımı anma törenleri

II. Dünya Savaşı sırasında hayatını kaybeden Yahudileri anmak üzere ülkede çeşitli etkinlikler düzenleniyor

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-04-12 17:07:49

İsrail'de Yahudi Soykırımı anma törenleri
İsrail, II. Dünya Savaşı sırasında hayatını kaybeden Yahudileri anıyor.

Holokost olarak adlandırılan Yahudi Soykırımı nedeniyle düzenlenen anma törenleri, saat 10.00'da ülke genelinde çalan sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşu ile başladı.

İsrail parlamentosu (Knesset) ile Yad Vaşem'de (Soykırım Müzesi) düzenlenen anma törenlerinde II. Dünya Savaşı'nda hayatını kaybeden bazı Yahudilerin isimleri okundu.

İsrail Başbakanlık Basın Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Binyamin Netanyahu ile eşi Sara Netanyahu da Batı Kudüs'teki Soykırım Müzesi'nde düzenlenen törenlere katıldı.

Öte yandan, ülke genelindeki okul ve diğer eğitim kurumları ile İsrail ordusuna bağlı askeri üslerde de çeşitli faaliyetler düzenlendi.

İsrail radyosunun haberine göre, Holokost anma törenlerinin bir diğer adresi de Polonya oldu.

Haberde, dönemin Nazi Almanyası tarafından II. Dünya savaşı sırasında Polonya'nın Krakow kentinin batısında kurulan "Auschwitz-Birkenau" kampında düzenlenen anma törenlerine İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, İsrail Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot ile İsrail Emniyet Genel Müdürü Roni eş-Şeyh ile çok sayıda İsrailli yetkili katıldı.

Almanya'da Hitler yönetimi, 1939-1945 döneminde Yahudiler başta olmak üzere Romanlar, Nazi aleyhtarı Almanlar, engelliler, savaş tutsakları, Lehler ve diğer Slavların da aralarında olduğu milyonlarca kişiyi sistematik olarak katletmişti. II. Dünya Savaşı sırasında soykırıma kurban giden Yahudi sayısının 6 milyon olduğu belirtiliyor.

İsrail'de Holokost kurbanları için her yıl Nisan ayında anma törenleri düzenleniyor.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara