Dolar

32,5004

Euro

34,9432

Altın

2.433,76

Bist

9.794,17

İsrail de UNESCO'dan ayrılma hazırlığında

ABD'nin UNESCO'dan ayrılacağını açıklamasının ardından, İsrail Başbakanı Netenyahu'nun da UNESCO'dan ayrılmak için talimat verdiği öğrenildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-12 22:47:59

İsrail de UNESCO'dan ayrılma hazırlığında

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü'nden (UNESCO) ayrılma hazırlıklarının başlatılması talimatını verdi.

ABD'nin 31 Aralık itibarıyla örgütten resmen ayrılacağını bugün UNESCO'ya bildirdiğini açıklamasının ardından, benzer bir girişim de İsrail'den geldi. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü'nden (UNESCO) ayrılma hazırlıklarının başlatılması talimatını verdi.

'ABD'NİN KARARI MEMNUNİYETLE KARŞILANDI'

İsrail Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamada, "Başbakan Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump'ın UNESCO'dan ayrılması kararını memnuniyetle karşılayarak, İsrail'in de ABD ile birlikte UNESCO'dan çekilmesi için Dışişleri Bakanlığı'na talimat vermiştir" ifadeleri yer aldı.

"İŞGAL EDİLMİŞ FİLİSTİN"

İsrail'in ‘işgalci güç' olarak tanımlandığı ‘İşgal edilmiş Filistin' başlıklı karar tasarısının UNESCO'da kabul edilmesinin ardından iki taraf arasındaki ilişkiler bozulmuştu.

Kararın ardından İsrail, Birleşmiş Milletler'e fonlarından sağladığı yıllık ödemeyi azaltmıştı.

"İSRAİL KARŞITI TUTUM"

ABD'nin UNESCO üyeliğinden ayrılma kararında 'İsrail'e karşı tutunduğu tavrın etkili olduğu' ileri sürülmüştü. Konuya ilişkin ABD'den yapılan açıklamada, "12 Ekim 2017'de Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin UNESCO'dan geri çekilme ve kurumda daimi gözlemci statüsünde olma kararını, UNESCO Genel Direktörü Irina Bokova'ya iletmiştir. Bu, kolaylıkla alınan bir karar değildir; UNESCO'daki İsrail karşıtı tutumun devam etmesi ve kurumdaki yapısal reform ihtiyacı gibi ABD'nin taşıdığı endişelerin bir yansımasıdır" ifadelerine yer verilmişti.

Haber Ara