Dolar

32,3832

Euro

35,0359

Altın

2.327,04

Bist

9.138,22

İsrail'de Trump'la ilgili büyük korku

İsrailli yetkililerin, ABD ile paylaşılan gizli belgelerin seçilmiş başkan Trump’ın yönetimindeki isimler tarafından Rusya lideri Putin’e sızdırılabileceğinden endişelendiği iddia edildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-14 17:51:23

İsrail'de Trump'la ilgili büyük korku

İngiliz The Independent gazetesinin haberine göre, İsrailli yetkililer ülkelerinin gizli belgelerini ABD ile paylaşırlarsa, seçilmiş başkan Donald Trump'ın göreve gelmesiyle bu dokümanların Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e sızdırılabileceğinden endişeleniyor.

Gazetenin haberinde, İsrail ve ABD istihbarat yetkililerinin kısa süre önce gizli bir toplantı yaptığı ileri sürüldü. Habere göre bu toplantıda, ‘ABD istihbarat yetkilileri, gizli bilgilerini Beyaz Saray'a gönderirken dikkatli olmaları konusunda İsrailli meslektaşlarını uyardı.'

Habere göre, ABD'li istihbaratçılar, ‘Trump'a şantaj yapılmadığı ve Rusya ile uygunsuz ilişkilerinin olmadığı anlaşılana kadar İsrail'den gizli bilgilerini ABD'ye göndermemesini söyledi.' Haberinde, ‘Trump'ın Putin'le yakın ilişkileri olduğunun anlaşıldığı; Putin'inse, İsrail'in düşmanı İran'la iyi ilişkilere sahip olduğu' ifadeleri yer alıyor. ABD istihbarat servisleri, iki ülke arasındaki bir anlaşma doğrultusunda son 15 yıldır İsrail'in gizli bilgilerine ulaşabiliyor.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara