Dolar

32,5028

Euro

34,7753

Altın

2.488,33

Bist

9.524,59

İsrail'de 'polis köpeklerinin saldırısıyla' gözaltına alınan genç serbest bırakıldı

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-02-13 23:32:20

İsrail'de 'polis köpeklerinin saldırısıyla' gözaltına alınan genç serbest bırakıldı
İşgal altındaki Batı Şeria'da yer alan Cenin kentinde evi basılıp polis köpeklerinin saldırısıyla gözaltına alınan Filistinli Mebruk Cerrar serbest bırakıldı.

İsrail askerlerinin, polis köpekleriyle evine düzenlediği baskınla 3 Şubat'ta gözaltına alınan Cerrar, Cenin yakınlarındaki Celme geçiş noktasında serbest bırakıldı. Cerrar, serbest kalmasının ardından Nablus'taki Rufeydiye Hastanesi'ne sağlık kontrolüne gitti.

Filistin Esirler Cemiyetinden daha önce yapılan yazılı açıklamaya göre, İsrail askerlerinin öldürdüğü Ahmed Cerrar'ın akrabası Mebruk Cerrar, geçen hafta cumartesi günü gözaltına alınışı sırasında yaşadıklarını Cemiyetin avukatlarından Halid Mehacine'ye anlatmıştı.

İsrail askerlerinin saat 06.00'da Batı Şeria'nın kuzeyindeki Berkin beldesinde bulunan evine baskın düzenlediğini belirten Cerrar, "Bir anda önümde kocaman bir köpek gördüm. Üzerime saldırmaya başladı. Omzumu, sol elimi ve sol bacağımı ısırdı. Beni ikinci kattan birinci kata kadar sürükledi. Her yerimden kan damlıyordu. Tüm imdat çığlıklarıma rağmen askerler köpeğe müdahale etmedi ve beni kendilerine çekişini izledi. Daha sonra bir asker yüzüme vurdu ve burnum kırıldı. Kanlar içinde kaldım." ifadelerini kullanmıştı.

Filistinli Mebruk Cerrar, 3 Şubat'ta Batı Şeria'nın kuzeyindeki Berkin beldesinde İsrail askerlerinin, polis köpekleri kullanarak evine düzenlediği baskınla gözaltına alınmıştı.


Haber Ara