Dolar

32,5688

Euro

34,7372

Altın

2.486,51

Bist

9.524,59

İsrail'de Pfizer aşısı yaptıran 13 kişi yüz felci oldu

İsrail'de koronavirüs salgınına karşı toplu aşılama devam ederken, Pfizer şirketinin geliştirdiği aşının uygulandığı 13 vatandaşta yüz felci görüldüğü bildirildi

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-17 17:17:01

İsrail'de Pfizer aşısı yaptıran 13 kişi yüz felci oldu

İsrail'in Yediot Aharonot gazetesinin haberine göre 13 İsrailli, Pfizer şirketinin koronavirüs aşısının ilk dozundan sonra fasiyal sinir (beyinden çıkıp yüz kaslarına giden sinir) felci yaşadı.

Habere göre, "Bakanlığın verilerine göre en az 13 kişi parezi semptomları geliştirdi, ancak sağlık sisteminin içindeki doktorlar bu tür vakaların sayısının uygulamada daha fazla olduğuna inanıyor” ifadeleri kullanıldı.

Aşıyı yaptıranların arasından bir kişi, aşı uygulamasından hemen sonra çenesinde ve ağızında garip hisler oluştuğunu şöyle anlatıyor:

"En az 28 saat boyunca bu şekilde devam etti. Tamamen yok olduğunu söyleyemem, ancak bunun dışında başka herhangi bir ağrı hissetmiyorum.”

İsrail Sağlık Bakanlığı, ilk dozun uygulanmasından sonra parezi semptomları geliştirenlerin, iyileşinceye kadar ikinci aşıyı ertelemeleri gerektiğini açıkladı. Doktorlar, bu gibi durumlarda ikinci dozu vermenin doğru olup olmayacağından şüphe ediyor.

İsrail'de koronavirüs aşılaması 20 Aralık'ta başlamış, aşının ikinci doz uygulaması ise 10 Ocak'ta başlamıştı. İlk aşamada sağlık çalışanları, tıp öğrencileri, geriatri personeli ve devlet görevlileri, ikinci aşamada ise 60 yaş üzerinde olan risk grubundaki kişilere aşı vurulmaya başlandı.

Haber Ara