Dolar

32,5401

Euro

34,8728

Altın

2.431,19

Bist

9.645,02

İsrail'de McDonald's simgesi palyaço figürü çarmıha gerildi

İsrail'de yüzlerce kişi, Hayfa'daki Çağdaş Sanat Müzesi önünde McDonald's’ı simgeleyen Mc Jesus adlı bir sanat eserini protesto etmek için gösteri yaptı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-01-12 14:50:08

İsrail'de McDonald's simgesi palyaço figürü çarmıha gerildi

TİMETÜRK ÇEVİRİ

İsrail'de yüzlerce Hıristiyan, çarmıha gerilmiş bir Ronald McDonald's'ı betimleyen Mc Jesus adlı bir sanat eserini protesto etmek için Hayfa Çağdaş Sanat Müzesi önünde toplandı. Göstericiler, tesisin kapılarını zorlamaya çalıştı. Olaylar, polislerin taşlanmasıyla kızgınlaştı. Olaylarda üç polis memuru başından yaralandı.

PALYAÇO FİGÜRÜ ÇARMIHA GERİLDİ

Sarı ve kırmızı palyaço figürü MC Jesus, McDonald's'ın sahibi Ronald'ı temsil ediyordu ve kalın bir tahta haç üzerine çivilenmişti.

Marka imajlarını ve stratejilerini kötüye kullanma konusunda uzmanlaşmış sanatçı Jani Leinonen, 2012 yılında bir McDonald's restoranını tahrip ettikten sonra plastik bir sütunu çaldığı için mahkum edilmişti. Eserlerinin ikisi ağustos 2015'te, İngiltere'de sokak sanatçısı Banksy tarafından tasarlanan geçici ve sanatsal bir çekim parkı olan Dismaland'da sergilenmişti.

KÜLTÜR BAKANI'NDAN UYARI MEKTUBU

Perşembe günü, İsrail Kültür Bakanı Miri Regev, Hayfa Müzeleri Genel Müdürü'ne çalışmanın geri çekilmesini istediği bir mektup yazdı. Mektubunda, Jani Leinonen'in Hristiyan toplumunun duygularına ciddi hakaretlerde bulunduğu için birçok şikayet aldığını belirtti. Miri Regev, dinlerin kutsal sembollerinin ve dünyadaki birçok inancın, sanatsal protesto eylemi olarak kullanılmasının gayri meşru olduğunu ve bir kültür kurumunda gösterilemeyeceğini belirtti.

Kaynak: Le Figaro

Haber Ara