Dolar

32,3228

Euro

35,1013

Altın

2.301,52

Bist

9.079,97

İsrail'de iki televizyon kanalı hacklendi, ezan yayını yapıldı

''Hacker''lar tarafından ele geçirilen iki resmi televizyon kanalında bir süre Mescid-i Aksa görüntüsü eşliğinde ezan sesi yayınlandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-30 12:39:06

İsrail'de iki televizyon kanalı hacklendi, ezan yayını yapıldı

İsrail'in Kanal 2 ve Kanal 10 adlı televizyon kanalları dün gece kısa süreliğine hacklendi. Söz konusu kanallarda birkaç dakikalığına Mescid-i Aksa görüntüsü eşliğinde ezan sesi ve ülkedeki yangınlara ilişkin görüntüler yayınlandı.

İsrail medyasında yer alan haberlerde, söz konusu olayın bugün İsrail meclisi Knesset'te oylanması beklenen ezan yasağı tasarısı öncesi meydana gelmesine dikkat çekildi.

EZAN YASAĞI TASARISI

"Gürültü kirliliğine neden olduğu" iddiasıyla camilerden hoparlörle ezan okunmasının yasaklanmasını öngören tasarının, yürürlüğe girmesi için İsrail meclisinde (Knesset) üç farklı oturumda görüşülerek oylanması gerekiyor. Filistinlilerin ve İslam dünyasının büyük tepkisini çeken tasarı, daha önce de birçok kez gündeme gelmiş ancak mecliste oylamaya sunulmamıştı. Bu kez ise İsrail yasama komisyonundan geçen tasarı, oylanmak üzere meclise sevk edilme aşamasına geldi.

Knesset'teki dindar Yahudi partilerinden Yahudot HaTora'nın (Birleşik Tevrat) itirazı üzerine oylama ertelenmişti. Yahudot HaToralı Sağlık Bakanı Yakup Litzman, ezanın hoparlörlerden yasaklanmasının Yahudi ritüellerini de kapsayabileceği endişesiyle yasa tasarısına karşı çıktıklarını bildirmişti.

Haber Ara