Dolar

32,3908

Euro

35,0669

Altın

2.326,30

Bist

9.079,97

İsrail'de bir kilise kundaklandı

İsrail'de bir kilisenin kundaklandığı belirtildi. Ateşe verilen binanın duvarına İbranice Hristiyanlık karşıtı grafitiler çizildi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-19 10:44:37

İsrail'de bir kilise kundaklandı

Ajansların haberine göre, İsrail Emniyet Sözcüsü Micky Rosenfeld, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kuzeydeki Galile (Celile) kenti yakınlarında bulunan "Multiplication of the Loaves and Fishes" (Somun ve Balık Çoğalımı) kilisesine, kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce saldırı düzenlendiğini belirtti. Kilisenin iç ve dış kısımlarının ateşe verildiğini aktaran Rosenfeld, binanın dış duvarına da "Hrıstiyanlık karşıtı" grafitilerin çizildiğini ifade etti.

Saldırının faillerinin bulunması için soruşturma başlatıldığını aktaran Rosenfeld, "Devam eden polis araştırması sonucu kilisedeki yangının kastlı olarak çıkarıldığı belirlendi. Bugün saldırıyla ilgili 16 genç (Yahudi) gözaltına alınıp sorgulandıktan sonra serbest bırakıldı" bilgisini paylaştı.

Yetkililer, 2 kişinin dumandan hafif şekilde etkilendiği yangına, müdahale edilerek söndürüldüğünü kaydetti.

Hristiyanlar, saldırıya uğrayan söz konusu kilisede, Hazreti İsa'nın "5 ekmek ve 2 balıkla 5 bin kişiyi besleyerek" mucize gösterdiğine inanıyor.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara