Dolar

32,5489

Euro

34,9332

Altın

2.425,75

Bist

9.722,09

İsrail'de aile içi şiddet ülke çapında protesto edildi

Binlerce İsrailli kadın ülkedeki aile içi şiddeti protesto etmek için sokaklara döküldü.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-12-06 09:44:57

İsrail'de aile içi şiddet ülke çapında protesto edildi
TİMETÜRK ÇEVİRİ

İsrailli kadınlar ülkede gittikçe artan sorunu çözmek için daha fazla eylem ve devlet bütçesi ayrılması çağrısı yaptı.

İsrail medyasında çıkan haberlere göre geçtiğimiz hafta iki kızın öldürülmesi sonucu bu yıl İsrail'de öldürülen kadınların sayısı 24'e yükseldi.

Aralarında Knesset, Sosyal Güvenlik Kurumu, Sivil Hizmetler Komisyonu ve Sosyal İşçi Sendikası dahil 200'den fazla kurum ise eyleme katılacaklarını ilan etti.

İşe gitmeyen kadınlar ise İsrail çapında gösteriler düzenleyerek bazı bölgelerde yolları kapattılar.

Protestocular 24 kadının ölümünü protesto için sessizlik eyleminde bulundular. Kudüs'ün girişine yakın bir bölgede, “Bibi uyan, kanımız ucuz değil” sloganları atan eylemciler Başbakan Netanyahu'ya takma adıyla seslendiler.

Yollar kurbanların kanını temsilen kırmızı boyayla boyandı. Öte yandan Netanyahu aile içi şiddeti önlemek için hükümet meclizine önderlik edeceğini belirtirken muhalifleri mevcut olan mücadele programına yeterli bütçe ayrılmadığı için Netanyahu'yu suçladılar.

Siyonist Birliği adına parlamentoda konuşan Ksenia Svetlova “Bu sadece öncelikler meselesidir” diyerek program için 67 milyon doların henüz aktarılmadığını ifade etti. “Sosyal yardımlaşma kurumları çöküşün eşiğinde” dedi.

Kaynak: aawsat.com

Haber Ara