Dolar

32,3109

Euro

35,0805

Altın

2.279,41

Bist

8.962,45

İsrail Cumhurbaşkanı, Bahreyn Kraliyet ailesini kabul edecek

İşgal devleti İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, bugün Batı Kudüs'teki başkanlık konutunda Bahreyn kraliyet ailesinin temsilcilerini ve diğer yetkilileri içeren bir heyeti kabul edecek. Öte yandan bir İsrail heyeti de, bugün Bahreyn'i ziyaret ediyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-26 12:02:40

İsrail Cumhurbaşkanı, Bahreyn Kraliyet ailesini kabul edecek

İşgal devleti İsrail ile Körfez ülkelerinden Bahreyn arasındaki normalleşme adımları son sürat devam ediyor.

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, bugün Batı Kudüs'teki başkanlık konutunda Bahreyn kraliyet ailesinin temsilcilerini ve diğer yetkilileri içeren bir heyeti kabul edecek.

İsrail Yayın Kurumu New Makan'a göre, heyete Kral Hamad Uluslararası Barış Birlikte Yaşama Merkezi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Şeyh Halid bin Halife El Halife başkanlık edecek.

Ekran Resmi 2020-11-26 11.57.27

Daha önce İsrail kabinesi, İsrail'deki yasalara göre yürürlüğe girmesi için Bahreyn ile barış anlaşmasını onaylamıştı.

Öte yandan, 15 Eylül'de Beyaz Saray'da düzenlenen resmi törende de, İsrail ile BAE ve Bahreyn arasında ilişkilerin normalleştirilmesine yönelik “İbrahim Anlaşmaları” (Abraham Accords) imzalanmıştı.

İlk İsrail ticaret heyetinin Bahreyn ziyareti

Öte yandan bugün, Bahreyn'deki ilk İsrail ticaret heyeti üyeleri, Krallık'taki işadamları ve üst düzey bankaların yanı sıra Bahreyn Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanı Şeyh Ziyad Al-Zayani ile Manama'da bir araya geldi.

İsrail delegasyonuna Sanayi Derneği başkanı Dr. Ron Tomer başkanlık etti ve önde gelen İsrailli işadamları ve bankacılar katıldı.

İsrail medyasına göre, heyetin ziyareti iki ülke arasındaki ticareti ve diğer ilişkileri özellikle bankacılık alanında ilerletmeyi hedefliyor ve İsrail medyasına göre Bahreyn'in bölgedeki finansal faaliyetlerin merkezi olduğuna dikkat çekiyor.

Bahreyn Bakanı El Zayani'nin ofisinden dün  yaptığı açıklamada, İsrail heyetini memnuniyetle karşıladığını belirterek, "iki ülke arasında ekonomik ilişkilerin kurulmasının barış anlaşmalarını sağlamlaştırma yolunda önemli bir adım olduğunu" kaydetti. 

İsrail heyetinin başkanı Dr. Ron Tomer ise "iki ülke arasındaki işbirliğinin İsrail sanayileri ve her ikisinin ekonomisi için altın bir fırsat olduğunu" belirterek, bu yolda Bahreyn tarafında gerçek ortaklar olduğunu vurguladı.

Kaynak: Ajanslar

Haber Ara