Dolar

32,3877

Euro

35,0299

Altın

2.326,65

Bist

9.139,19

İsrail Beyaz Saray’daki telefonları dinledi iddiası

İsrail'in Washington’a Beyaz Saray’daki telefonları dinlemek için bir sistem yerleştirdiği iddia edildi. İsrail Başbakanı Netanyahu, iddiayı reddederken, Trump, 'Her şey mümkün' yanıtını verdi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-09-13 08:56:18

İsrail Beyaz Saray’daki telefonları dinledi iddiası

Politico, ABD emniyet birimlerinin eski üst düzey yöneticilerine dayandırdığı haberinde, 2017 yılında Washington'ın merkezinde telefon ve kısa mesajları izleyen bir sistemin ortaya çıkartıldığını öne sürdü.

Haberde, ABD emniyet ve istihbarat servislerinin yaptığı incelemelerde söz konusu sistemin İsrail ajanları tarafından yerleştirildiğinin tespit edildiği belirtilmişti. Politico'ya konuşan eski bir emniyet görevlisi "Bu sistem kesinlikle ABD Başkanı Donald Trump'ı gözetleme hizmeti veriyordu" denildi.

TRUMP'TAN AÇIKLAMA

Trump, dün Maryland eyaletine bağlı Baltimore kentine hareket etmeden önce Beyaz Saray'ın bahçesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İsrail'in son iki yıldır Beyaz Saray ve Washington'daki kritik kurumların çevresine yerleştirdiği istihbarat cihazlarıyla kendisini ve ekibini dinlediği iddiasına ilişkin "Bunun doğru olduğuna inanmıyorum, ama her şey mümkün" yanıtını verdi.

İSRAİL CEPHESİNDEN AÇIKLAMALAR

İsrail Dışişleri Bakanı İsrail Katz iddiaları reddetti. Katz, İsrail ve ABD'nin istihbarat konusunda işbirliği yaptığını belirtti.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, ABD Başkanı çevresindekilerin cep telefonlarının dinlenmediğini belirterek, ABD'ye yönelik espiyonajı yasakladığını vurguladı. Netanyahu, Perşembe günü Rusya ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, "Bir talimat verdim: ABD'ye yönelik hiç bir istihbarat bağlantısı kurulmayacak, casusluk yapılmayacak" dedi.

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara