Dolar

32,3715

Euro

34,9952

Altın

2.325,99

Bist

9.097,82

İsrail basını: Suriye'deki İran merkezinde patlama!

İsrail’in takip edilen haber kaynaklarından biri olan Debka File sitesinde yayımlanan bir habere göre Pazartesi erken saatlerde Şam’ın güneyindeki Naijah bölgesinde güçlü patlamalar hissedildi. Bu bölgede ise Suriye’nin bir askeri akademisinin bulunduğu ve bölgenin İran/Hizbullah savaş odası olarak hizmet vermesinin yanı sıra İran’ın bir elektronik savaş merkezinin de yer aldığı iddia ediliyor.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-05-21 16:53:46

İsrail basını: Suriye'deki İran merkezinde patlama!

TIMETURK | ÇEVİRİ

Burada gerçekleştiği öne sürülen patlamaların ise Sky News Arapça servisi tarafından resmi bir açıklama ve onay olmadan yayınlandığı ifade edildi. Patlamalara neyin sebep olduğunun bilinmediği de aktarıldı. Patlamalar resmi makamlarca doğrulanırsa bunun "Suriye'deki İran askeri hedeflerine dört gün içinde ikinci nokta atışı saldırı olabileceği tahmin ediliyor" yorumu yapıldı.

İLK SALDIRIDA SEKİZ FÜZE ATILDI

18 Mayıs'ta Suriye'de Hama yakınlarındaki hava alanındaki petrol, silah ve mühimmat depolarında büyük bir patlama gerçekleştirildiği duyurulmuştu. Suriyeli yetkililerin yalanlamasına rağmen Suriye'de İranlıların en önemli üslerinden birine gerçekleştirildiği aktarılan saldırıda birçok İranlı yetkilinin öldüğü de iddia edilmişti. 

Debka File sitesinde askeri kaynaklara dayandırılan habere göre bu saldırı bilinmeyen bir kara gücü tarafından yapılmış ve üsse sekiz füze atılmıştı. Olay, uluslararası basında ise İrail saldırısı olarak yer almıştı. İsrail, Suriye'de yaptığı saldırıları bir politika gereği saklı tutuyor. yalanlama ya da doğrulama açıklamaları yayınlamıyor.

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara