Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

İsrail Ayneyn'in çıkışını engelledi

İsrail, Filistin Fetih Hareketi Merkezi Komite Üyesi Ebu Ayneyn'in Batı Şeria'dan çıkışını engelledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-11 02:43:46

İsrail Ayneyn'in çıkışını engelledi

İsrail'in, Filistin Fetih Hareketi Merkezi Komite Üyesi Sultan Ebu Ayneyn'in Batı Şeria'dan çıkışını engellediği bildirildi.

Ebu Ayneyn, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Batı Şeria'dan Ürdün'e geçmek için gittiği El-Kerame Sınır Kapısı'nda İsrailli yetkililer tarafından yaklaşık beş saat bekletildikten sonra geçişine izin verilmediğini belirterek, "İsrail, geçişimin güvenlik nedenleriyle engellendiğini ifade etti. İsrail bizi korkutmayı, Filistin halkı ve liderlerini engellemeyi istiyor" dedi.

İsrail'in Filistin halkna yönelik tacizlerine dikkati çeken Ebu Ayneyn, "Bu tür uygulamaların, gücümüzü ve direncimizi arttırmaktan başka bir etkisi olmayacak, Filistin halkını işgal karşısında direnmeye sevkedecektir" diye konuştu.

İsrail'in yaklaşık 3 ay önce "VIP" kartına el koyduğu Ebu Ayneyn'in, Batı Şeria'dan Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta bir toplantıya katılmak üzere ayrılmak istediği ifade edildi.

Filistin'de, Gazze Şeridi'nden ancak Refah Sınır Kapısı'ndan ve Mısır'ın izni ile yurt dışına çıkılabilirken, Batı Şeria'dan ise Ürdün'de açılan ancak İsrail güçlerinin kontrolünde bulunan El-Kerame Sınır Kapısı üzerinden çıkışlar yapılabiliyor.

Haber Ara