Dolar

32,5912

Euro

34,7532

Altın

2.497,42

Bist

9.524,59

İsrail askerleri, görme engelli Filistinli'yi darp etti

İsrail askerleri, görme engelli ve diyaliz hastası Filistinli bir adımın evini basarak şiddet uyguladılar.Filistinli Monther Mezher, İsrailli askerlerinin saldırısında yüzünden ve vücudunun diğer kısımlarından ağır yara aldı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-22 11:35:18

İsrail askerleri, görme engelli Filistinli'yi darp etti

 

Siyonist işgal devleti İsrail askerleri, zulümde sınır tanımıyor. İsrail askerleri, arama yapma bahanesiyle önceki gün şafak vakti Batı Yaka'daki Doha kasabasında bir evi basıp, böbrek hastası, görme engelli bir Filistinli adama saldırarak darp etti.

Filistinli Monther Mezher, yaptığı açıklamada, İsrail askerlerinin evine yaptığı baskında yüzü ve başı olmak üzere vücudunun diğer kısımlarının darp edildiğini söyledi.

ŞAFAK VAKTİNDE BASKIN

WAFA'nın haberine göre ise, diyaliz hastası ve görme engelli Monther Mezher, çocukları ve eşi ile evde bulunduğu esnada, sabah 04: 40 sıralarında İsrail askerleri eve baskın yaptı.

"İsrail Savunma Gücü'yüz" diye bağıran askerler, aile fertlerinin yüzlerini duvara dönmesini ve hareket etmemelerini söyledi. Eşinin, Mezher'in görme engelli olduğunu söylemesine rağmen Mezher'i darp eden askerler, bir yandan da aramayı sürdürdü. 'Bir şüpheliyi yakalamak için' arama yaptığını söyleyen askerler, aradığını bulamayınca evi terk etti.

'HIRSIZ GİRDİ ZANNETTİK'

Olay sonrası yaralı Monther Mezher hastanede tedavi altına alındı. 15 yıl önce görme yetisini kaybettiğini; 11 yıldır da böbrek hastalığı nedeniyle diyalize girdiğini söyleyen Monther Mezher, "Neye uğradığımızı şaşırdık. Eve hırsız girdiğini zannettik. Bir anda içeri 'İsrail Savunma Gücü'yüz' diye bağıran adamlar girdi. Neden evimde olduklarını sordum, cevap vermiyorlardı. Çocuklarıma yüzlerini duvara dönmelerini söylediler. Beni darp ettiler" dedi.

Haber Ara