Dolar

32,3645

Euro

34,9629

Altın

2.325,59

Bist

9.127,66

İsrail askerleri 'Filistinli genci yanlışla vurduk' dedi

İsrail askerleri dün sabah Kudüs’ün Şufat Mülteci Kampı girişinde 8 kurşunla yaraladıkları Filistinli gencin ailesini arayarak, genci yanlışla vurduklarını söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-15 17:08:25

İsrail askerleri 'Filistinli genci yanlışla vurduk' dedi

Filistin Enformasyon Merkezi'nin aktardığı habere göre dün vurulan genç için bıçakla eylem diyen İsrail askerleri gencin ailesine başka bri beyanda bulundu.

İşgal altındaki Kudüs'ün Anata beldesi Es-Selam bölgesi sakinlerinden Yahya Haşim Hicazi'nin (22), Şufat Mülteci Kampı girişindeki askeri geçiş noktasında bulunurken, işgal askerlerinin ateşine maruz kaldığını, saldırı sonucu 8 kurşunla yaralandığını ve sol ayağının kırıldığını ifade etti.

Hicazi'nin ailesi yaptığı açıklamada, saldırıdan sonra yaralanan ve yaralandığı halde askerlerin vahşice tekme ve dayaklarına maruz kalan Yahya'nın birkaç ameliyat geçirdiğini ve kırılan ayağının da alçıya alındığını söyledi.

Yahya'nın yaralı olduğu halde iki saatlik ağır bir sorgudan geçtiğini belirten Hicazi ailesi, daha sonra kendilerini arayan işgal güçlerinin, Yahya'ya yönelik bir kastın olmadığını, yanlışlıkla vurulduğunu, şu anda tutuklu olmadığını ve kendisine yönelik bir suçlamanın da bulunmadığını ilettiklerini ifade etti.

 

VİDEO HABER

Alman gazetecinin 'soykırım belgesi' sorusu BM yetkilisini sinirlendirdi

Haber Ara