Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

İsrail askerleri Alman gazeteci Jürgen Todenhöfer'ı Gazze sınırında vurdu

Gazze'deki Büyük Dönüş Yürüyüşlerine destek veren Alman gazeteci Jürgen Todenhöfer, sınırda pankart açtı ve bir video kayıttayken konuşma yapmaya başladı. Gazeteci, kısa bir süre sonra İsrail askerleri tarafından vuruldu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-16 13:38:18

İsrail askerleri Alman gazeteci Jürgen Todenhöfer'ı Gazze sınırında vurdu

TIMETURK | HABER MERKEZİ
PINAR HİLAL BALTA

Gazze sınırında devam eden Büyük Dönüş Yürüyüşlerine destek veren Alman gazeteci Jürgen Todenhöfer, protestolar sırasında ön yüzünde "Sevgili İsrailliler, lütfen Filistinlilere size davranmalarını istediğiniz gibi davranın", arka yüzünde ise "Herkes için özgürlük" yazan bir pankart açtı.

Bir video kayıttayken konuşma yapan gazeteci, kısa süre sonra İsrail askerleri tarafından vuruldu. İki gün önce bu videoyu sosyal paylaşım sitesi Facebook sayfasından paylaşan gazeteci, “Dünyada hiçbir hukuk devletinde böyle uzlaştırıcı bir cümle için vurulmazsınız" şeklinde not düştü.

Videonun sonuna doğru gazetecinin sırtından vurulduğu görülüyor. Todenhöfer, panikle sağ omuzunun arkasını tutarak ilerliyor, çevredekilerinse kendisine yardım etmek için yaklaştığı görülüyor.

İŞTE O ANLAR



GAZZE'DE SON DURUM

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamalara göre 14 Haziran Cuma günü en az 46 Filistinli silahlı ateşle yaralandı.

İsrail ordusundan aktarılan bilgilere göreyse 6 bin 500 kişi cuma günü Büyük Dönüş Yürüyüşleri için Gazze-İsrail sınırında toplandı. Göstericilerin İsrail askerlerinin olduğu tarafa patlayıcı ve taş attıkları belirtildi.

Dönüş Yürüyüşlerinin başladığı 2018'in Mart ayından beri 280'den fazla Filistinli İsrail askerleri tarafından öldürüldü, binlerce insansa yaralandı.

Filistinliler İsrail ablukası kadar Mısır'ın uyguladığı sınır kapatmaları kaldırmasını istiyor.

Haber Ara