Dolar

32,5336

Euro

34,9417

Altın

2.439,95

Bist

9.716,77

İsrail askerleri 3 Filistinliyi katletti

İsrail güçlerinin Batı Şeria'da 'saldırı düzenleyerek 4 İsrailli güvenlik görevlisini yaraladıkları' iddiasıyla 3 Filistinliyi öldürdüğü bildirildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-14 15:49:02

İsrail askerleri 3 Filistinliyi katletti

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Batı Şeria'nın güneyinde yer alan Kiryat Arba Yahudi yerleşim birimi girişinde "2 Filistinlinin kaldırımda bekleyenlere ateş açarak bir İsrail askerini yaraladığı, olay yerindeki güvenlik güçlerinin ateşle karşılık vermesi sonucu söz konusu Filistililerin öldüğü" belirtildi. Bu olaydan dakikalar sonra da bir başka Filistinlinin aracını aynı yerde bekleyenlerin üzerine sürerek iki İsrail askeri ve bir polisini yaraladığı ifade edilen açıklamada, askerlerin vurarak araçtaki Filistinliyi öldürdüğü kaydedildi.

Yahudi yerleşimciler, geçen yılın temmuz ayı sonunda Nablus'ta Filistinli Devabişe ailesinin evini kundaklamış, olayda anne, baba ve 18 aylık bebekleri hayatını kaybederken yalnızca 4 yaşındaki diğer çocukları sağ kurtulmuştu. Olayın başlattığı gerginlik, İsrail'in Filistinlilere saldırıları ve Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınları nedeniyle giderek artmıştı.

Geçen yılın ekim ayından bu yana da hemen hemen her gün, "İsraillilere saldırı girişiminde bulunduğu" iddiasıyla vurulan Filistinlilerin ölüm haberleri geliyor.

İsrail işgali altındaki Batı Şeria'da 400 bin, Doğu Kudüs'te 200 bin civarında Yahudi yerleşimci bulunuyor. Uluslararası hukuka göre buralardaki Yahudi yerleşim birimlerinin tamamı illegal kabul ediliyor.

Haber Ara