Dolar

32,3158

Euro

35,1071

Altın

2.292,41

Bist

9.049,80

İsrail askeri gerçek mermi kullandı

Filistin'de, İsrail askerleri ile Filistinliler arasında çıkan olaylarda 12 Filistinli gerçek ve plastik mermilerle yaralandı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-07 17:19:27

İsrail askeri gerçek mermi kullandı

Dünya Bülteni'nin haberine göre; Batı Şeria'nın kuzeyindeki Tulkerm kentinde İsrail askerleri ile Filistinli göstericiler arasında çıkan olaylarda 12 Filistinlinin gerçek ve plastik mermilerle yaralandığı bildirildi.

Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, "Kızılay ekibi, Tulkerm'deki Haduri Filistin Teknik Üniversitesi yakınında İsrail askerleri ile Filistinli göstericiler arasında çıkan olaylarda 22 Filistinliye müdahale etti" denildi.

Söz konusu Filistinlilerden 8'inin gerçek, 4'ünün ise plastik mermilerle yaralandığına işaret edilen açıklamada, 10 kişinin ise atılan göz yaşartıcı gazdan etkilendiği belirtildi.

Öte yandan, İsrail polisi koruması altında hareket eden 35 Yahudi yerleşimcinin Mescid-i Aksa'nın avlusuna girdiği bildirildi.

Kudüs'te bulunan İslami Vakıflar Müdürlüğü yetkililerinden Firas ed-Debs, yaptığı açıklamada, 35 Yahudi yerleşimcinin sabah ve öğle saatlerinde Meğaribe Kapısı'ndan Mescid-i Aksa'nın avlusuna girdiğini belirtti.

Görgü şahitleri, Mescid-i Aksa'da namaz kılan Müslümanların, Yahudi yerleşimcilere tekbir getirerek tepki gösterdiğini, İsrail askerlerinin ise Yahudi yerleşimcilerin Aksa'ya girişine engel olmaya çalışan bir grup Filistinli kadının Mescid-i Aksa'ya girişine izin vermediğini ifade etti.

Bazı Yahudi vakıflar, dün başlayan ve perşembe günü son bulacak Hanuka bayramı münasebetiyle tüm Yahudi yerleşimcilere Aksa'ya girmeleri çağrısında bulunmuştu. Bunun üzerine dün 45 Yahudi yerleşimci, İsrail polisinin koruması altında Mescid-i Aksa'ya girerek bir süre avluda dolaşmıştı.

Yahudi yerleşimcilerin, İslami Vakıflar Dairesinin onayı olmadan İsrail polisi eşliğinde Aksa'nın avlusuna girmesi, burada bulunan Müslümanlar tarafından tepkiyle karşılanıyor, yerleşimcilere tepki gösteren Müslümanlarla İsrail polisi arasında zaman zaman çatışmalar yaşanıyor.

İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırıları ve Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınları nedeniyle bölgede gerginlik giderek artarken, Ekim ayı başından bu yana öldürülen Filistinlilerin sayısının 115'e ulaştığı ve aynı dönemde 21 İsraillinin de hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Haber Ara