Dolar

32,3187

Euro

35,0651

Altın

2.307,92

Bist

9.079,97

İsrail Aliyev'den yardım istediği iddia edildi

Türkiye ile İsrail arasında yeniden normalleşme Mart ayı sonunda diplomatik ilişkilerin başlayabileceği ve ikili büyükelçilik atamalarının yapılabileceği iddialarında bulunuldu. İsrail medyası, Aliyev'in iki ülke arasında arabuluculuk yaptığını iddia etti.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-25 12:38:13

İsrail Aliyev'den yardım istediği iddia edildi

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması ve İsrail güvenlik güçlerinin, Filistinli protestoculara yönelik müdahalesi sonrası Türkiye ve İsrail, karşılıklı olarak büyükelçilerini geri çekmişti. Büyükelçilerin Mayıs 2018'de karşılıklı olarak çekilmesinden bu yana ilişkilerde gergin olan iki ülke arasında yeni bir normalleşme süreci yaşanacağı iddiası yine büyükelçi atanmasıyla başlayacak.

Tel Aviv merkezli haber sitesi Walla, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin normalleşmesine aracılık ettiği iddiasını gündeme getirdi. Haberde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefon görüşmesi yapan Aliyev'in olumlu yanıt aldığı iddia edildi. İsrailli diplomatik yetkililer, Azerbaycan aracubulucuk iddiasını reddetmedi ancak Türkiye'den henüz olumlu bir sinyal almadıklarını ve çözüme açık olduklarını belirtti. Yetkililer, ikili ilişkilerin normalleşmesi için "anahtarın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinde olduğunu" söylediler. 23 Mart 2021'de İsrail'de yapılacak erken seçimlerden önce olası bir normalleşme beklenmiyor. (Milliyet)

Haber Ara