Dolar

32,4918

Euro

34,9825

Altın

2.433,57

Bist

9.716,77

'İsrail ABD'ye taşınsın' dedi başına iş açtı

İngiltere'de İşçi Partisi milletvekillerinden Naz Şah'ın sosyal medyadaki 'İsrail' yorumu başına dert açtı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-28 02:42:13

'İsrail ABD'ye taşınsın' dedi başına iş açtı

Sosyal Paylaşım Sitesi Facebook hesabı üzerinden İsrail konusundaki yorumları nedeniyle İngiltere'deki İşçi Partisi Milletvekili Naz Şah'ın parti üyeliği riske girdi.

BBC Türkçe'de yer alan bilgide; İngiltere'de anamuhalefetteki İşçi Partisi milletvekillerinden Naz Şah'ın parti üyeliği, sosyal medyada paylaştığı İsrail'le ilgili yorumları nedeniyle askıya alındı.

Şah, yoğun eleştiri aldığı belirtilen Facebook mesajları nedeniyle özür diledi. Ancak parti yönetimi, hakkında başlatılan soruşturma tamamlanıncaya kadar Şah'ın parti üyeliğinin askıya alınmasına karar verdi.

Naz Şah, milletvekili olmadan önce yayımladığı bu mesajlarından birinde İsrail'in Amerika'ya taşınması gerektiğini söylüyor.

Parti lideri Jeremy Corbyn, "hakaretamiz ve kabul edilemez" olarak nitelediği mesajları için Şah'ı uyarmıştı.

ABD'NİN 51'NCİ EYALETİ

Başbakan David Cameron da Şah'ın üyeliğinin askıya alınmasını istemişti. Cameron, "Yahudi karşıtlığının, fiilen ıırkçılık olduğunu" söylemişti.

Şah 2014'teki Facebook mesajında içinde İsrail'i ABD'nin sınırları içinde gösteren "İsrail Filistin sorununa çözüm: İsrail, ABD'ye taşınsın" yazılı bir harita paylaşmış, altına da "Sorun çözüldü" demişti.

Mesajda ABD'nin, 51'nci eyaleti olarak İsrail'i tümüyle alabilecek kadar çok toprağı olduğu, bu yolla Filistinlilerin "hayatlarını ve topraklarını" geri alabilecekleri yorumu yapılıyor.

İngiliz milletvekili, Amerikalıların İsrailleri hoş karşılayacaklarını, "taşınma masraflarının" ABD'nin İsrail'e yaptığı üç yıllık askeri yardımın tutarından daha az olacağını söylemişti.

Şah bir başka mesajında İsrail'in politikalarını Nazi lideri Adolf Hitler'in politikalarına benzetmişti.

Haber Ara