Dolar

32,5657

Euro

34,7317

Altın

2.488,99

Bist

9.524,59

İsrail, Abbas yerine Dahlan'ı istiyor

Yediot Ahranot gazetesinde yer alan bir habere göre, İsrail Gazze Şeridi'nin başında Muhammed Dahlan'ı görmek istiyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-23 12:53:10

İsrail, Abbas yerine Dahlan'ı istiyor

Yedioth Ahronoth gazetesi yazarı Alex Fishman'a göre, Dahlan Gazze'de vali olarak görev yapması onun siyasi kariyerinde yeni bir nokta açacak. Bu süreç aynı zamanda Dahlan'ı Filistin Devlet Başkanlığı'na götürecek.

Fishman ayrıca, Muhammed Dahlan'ın sadece İsrail tarafından değil, BAE, Suudi Arabistan ve Mısır gibi ülkeler tarafından da desteklendiğini belirtiyor.

Geçtiğimiz günlerde Middle East Eye'de yer alan bir analizde de Ürdün ve Mısır'dan bağımsız politikalar izleyen 82 yaşındaki Mahmud Abbas'ın devrilmeye çalışıldığı ve yerine Muhammed Dahlan'ın getirileceği iddia edilmişti.

Mahmud Abbas'ı devirme planın başlıca mimarlarından birisi olarak, Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid gösterilmişti. İddiaya göre Zayid, Abbas konusundaki ihtilaflarının Ürdün-BAE ilişkilerini zedelediğini Amman'a iletti. BAE'nin geçtiğimiz günlerde Abbas'ın tutuklanmasını ve Ürdün'e girişinin yasaklanmasını talep ettiği söyleniyor. BAE'nin Ürdün'e karşı tavır almasının sebebi de Amman'ın Abbas'la olan ilişkileri.

Mahmud Dahlan, Filistin'de Hamas karşıtı olarak biliniyor. Geçtiğimiz günlerde Hamas yetkilileri, Dahlan'la bağlantılı bazı kişileri, IŞİD adına silahlı eylemleri planladığı gerekçesiyle tutuklamıştı.

 

Haber Ara